Aras: "Kurumlar arası çatışmaların halkımızı mağdur etmesine izin vermeyeceğiz"

Muğla'nın 13 ilçe belediye başkanı, büyükşehir meclisinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın ev sahipliğinde, Menteşe'deki Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi'nde bir araya geldi. Başkan Aras belediye başkanları ile yapacakları toplantı öncesi açıklamalarda bulundu. Aras, "Muğla'nın menfaatleri için tüm kurumlarla birlikte çalışmaya kararlıyız. Kurumlar arası davalar var ve bunlar sürüyor. Ancak, biz çatışma yerine işbirliğinden yanayız. Çatışmalarla halkımızın mağduriyetini artırmayacağız. Büyükşehir olarak gerektiğinde yetkimizi, imkanlarımızı paylaşacağız" dedi.

Aras gelen bir soru üzerine yol üstü otoparklarla ilgili, "Firmaların sözleşmeleri bitmişti. Yeniden ihaleye çıkmadık. Aldığımız kararla bunun MUTTAŞ tarafından yönetilmesine karar verdik. Bir fiyatlandırma olacak. Hep birlikte konuşarak, halkımızın da fikirlerini alarak fiyatları belirleyeceğiz. Bu şekilde hem belediye gençlerimize istihdam sağlayacak, hem de vatandaşlarımız bu hizmetten uygun fiyatla faydalanmış olacak" ifadelerini kullandı.

Altar Zeyhan

Aras açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Biz 13 ilçe ve büyükşehir belediyesi olarak birlik beraberlik içinde çalışamlarımızı yürüteceğiz. Hep birlikte tüm ihtiyaçları karşılamak için kararlıyız. Büyükşehir ve ilçe beldiyelerimizin imkanları birleştirilecek. Bugün halkımızın yararlanabileceği kararlar aldık. Ekonominin zor olduğu bu günlerde sosyal belediyecilik prensipleri ile ilgili çalışmalarımız devam edecek. Muğla'nın menfaatleri için tüm kurumlarla birlikte çalışmaya kararlıyız. Kurumlar arası davalar var ve bunlar sürüyor. Ancak, biz çatışma yerine işbirliğinden yanayız. Çatışmalarla halkımızın mağduriyetini artırmayacağız. Büyükşehir olarak gerektiğinde yetkimizi, imkanlarımızı paylaşacağız" dedi.

MUĞLA'NIN TANITIMI BİR BÜTÜN HALİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Yaz sezonu başlıyor. Sezona hazırlık için ilçe belediyelerimizin ihtiyaçlarını değerlendireceğiz. İyi bir turizm sezonu diliyoruz. Şuan bölgemize turistler gelmeye başladı. Şuan rakamlar tatmin ediyor. Turizm Strateji Geliştirme Platformu kurulacağını açıkladık. Bu platformla turizmin kalitesini geliştireceğiz. Tanıtım çalışmalarımız da bir bütün halinde gerçekleştirilecek. Turizm tanıtımlarından, denize kıyısı olmayan ilçelerimiz de faydalanacak.

Tarım sektörü desteklendiği takdirde, tarımdaki gelişim, turizm ile birleşince güzel bir fotoğraf ortaya çıkacak. Bunları bir araya gelebilirsek yapabiliriz. Merkezi hükümetin teşkilatları ile Muğla için ortak çalışmalar yürüteceğiz. Her meclisten sonra, başkanlarımızın ilçeleri ile ilgili taleplerini konuşacağız. Her meclisten sonra tüm ilçe başkanları ile bir araya geleceğiz.

YOL ÜSTÜ OTOPARKLAR

Aras gelen bir soru üzerine yol üstü otoparklarla ilgili, "Yol üstü otoparklar ihale ile firmalara veriliyordu. Yaptığımız görüşmelerde halkımız ve esnafımızın bu uygulamadan rahatsız olduğunu tespit ettik. Firmaların sözleşmeleri bitmişti. Yeniden ihaleye çıkmadık. Bugün aldığımız kararla bunun MUTTAŞ tarafından yönetilmesine karar verdik. Bir fiyatlandırma olacak. Hep birlikte konuşarak, halkımızın da fikirlerini alarak fiyatları belirleyeceğiz. Bu şekilde hem belediye gençlerimize istihdam sağlayacak, hem de vatandaşlarımız bu hizmetten uygun fiyatla faydalanmış olacak" ifadelerini kullandı.

 

 

DİĞER HABERLER