Avcı: "En kısa sürede kalan ek protokolleri de tamamlayacağız"

Muğla Büyükşehir Belediyesinin 3058 personelini ilgilendiren ek protokolü Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün tarafından imzalandı ve 2023 yılı içinde yüzde 71.12 zam oranına ulaştı. Yapılan ek protokolle en düşük maaş 17 bin 439 TL'ye en yüksek maaş ise 24 bin 298 TL'ye yükseldi.

DİSK Genel İş Sendikası Muğla 2'nolu Şube Başkanı Yücel Avcı, Muğla Büyükşehir Belediyesi ile imzalanan maaş ek protokolüne ilişkin açıklama yaptı.

Avcı, "Sendikamız ile Muğla Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan MUBEP'te görev yapan 3058 işçi arkadaşımızı kapsayan ek protokol törenini gerçekleştirdik. MUBEP'TE çalışan arkadaşlarımızın en düşük maaşı 17 bin 439 TL olurken, en yüksek maaş 24 bin 300 TL oldu. 30 büyükşehir belediyesi arasında maaş ortalamasında ilk 4'te yer alırken, taban ücret ortalamasında 30 büyükşehir belediyesi arasında ilk 7'de yer aldık. Ayrıca; ortalamada Muğla il genelinde en yüksek maaş veren belediye konumundayız.

Sözleşmede emeği geçen herkese işçi arkadaşlarımız adına teşekkür ederiz. 2024 Ocak ayı içinde yeni bir ek protokol daha imzalanacaktır. MUSKİ kadrolu, Büyükşehir kadrolu ve MUTTAŞ bünyesinde görev yapan arkadaşlarımız için görüşmeler devam etmektedir. En kısa sürede kalan ek protokolleri de tamamlayacağız" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

 

 

 

DİĞER HABERLER