Çanakkale Şehitlerini Anma Satranç Turnuvası'na yoğun ilgi

Türkiye Cumhuriyeti'nin önsözü olan Çanakkale Zaferi'nin 109.yılında düzenlenen Muğla Büyükşehir Belediyesi Çanakkale Şehitlerini Anma Satranç Turnuvası'na 17 ilden 185 sporcu katıldı. Satranç Federasyonu ve İl temsilciliği ile koordineli 5 farklı kategoride düzenlenen turnuvada ilk 10'a girenlere madalya ve para ödülü verildi. Çanakkale Şehitlerini Anma Satranç Turnuvası'na Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün'de katıldı ve turnuvanın açılış hamlesini yaptı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çanakkale Şehitlerini Anma Satranç Turnuvası 07-08 Yaş Kategorisi (2017-2016 Doğumlu Sporcular), 09-10 Yaş Kategorisi (2015-2014 Doğumlu Sporcular), 11-12 Yaş Kategorisi (2013-2012 Doğumlu Sporcular), 13-18 Yaş Kategorisi (2011-2006 Doğumlu Sporcular), Açık Kategori  (2017 - 2006 Yılları Arasında Doğan 1400 Ve Üzeri Maksimum Ratinge Sahip Sporcular İle 2005 Ve Öncesi Doğan Sporcular) olmak üzere 5 kategoride düzenlendi.

Turnuva sonucunda 7-8 Yaş Kategori Yusuf Emir Gümüş birinci, Işık Altay Çelik ikinci, Selim Pazar üçüncü, 09-10 Yaş kategoride Yahya Mete Çoğuplugil birinci, Metin Ege Çatal ikinci, Erol Efe Çatal üçüncü, 11-12 Yaş kategoride Enes Yalçınkaya birinci, Hasan Fırat Karabulut ikinci, Defne Zorlu üçüncü, 13-18 Yaş kategoride Mehmet Salih Karataş birinci, Ata Türksal ikinci, Süleyman Yıldırım üçüncü, Açık Kategoride Serhan Berat Özdemir birinci, Eren Manas ikinci, Batuhan Demirbağ üçüncü oldu. Turnuvada ilk 10'a giren tüm sporculara madalya ve para ödülü verildi.

MUSTAFA TURAN: "TURNUVAYA DENİZLİ'DEN KATILDIK"

Turnuva için Denizli'den gelen Mustafa Turan iki oğlunun turnuvaya katıldığını, 9 yaş ve 12 yaşta yarıştıklarını, organizasyonun çok başarılı olduğunu söyledi ve Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Özge Koçak'da turnuvaya Kuşadası'ndan katıldıklarını, oğlunun 7 yaşta yarıştığını söyledi ve gördükleri en güzel turnuva olduğunu söyledi.

BAŞKAN GÜRÜN: "TÜRK MİLLETİ ÇANAKKALE'DE GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK İLE DESTAN YAZDI"

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Çanakkale Şehitlerini Anma Satranç Turnuvası ile vermek istedikleri mesajın Çanakkale Zaferi'ni dünya savaş tarihine altın harflerle yazan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türk Milleti'nin ne kadar büyük bir zekayla, kabiliyetle ve fedakarlıkla bu zaferi kazandığını bir kez daha anmak olduğunu söyledi ve turnuvaya katılan tüm sporculara ve ailelerine teşekkür etti.

 

 

 

DİĞER HABERLER