Ses kaydının sahte olduğu tespit edildi

CHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Gonca Köksal'a ait olduğu iddia edilen ses kaydının Adli Bilim Uzmanı tarafından hazırlanan raporla sahte olduğu tespit edildi.

Gonca Köksal'ın ekibi tarafından yapılan açıklamada, "Seçime günler kala başarımızı ve vizyonumuzu karalamak amacıyla hazırlanan ve suç unsurları içeren sahte ses kaydının oluşturulması, yayılması ve dağıtılmasına ilişkin Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde 2024/3729 Soruşturma numaralı dosya kapsamında suç duyurusunda bulunulmuştur. Adli Bilim Uzmanı Mustafa Kaygısız tarafından hazırlanmış Sesleşim Karşılaştırması Uzman Mütalaa Raporunda da Sahtelik açıkça tespit edilmiştir ve rapor Soruşturma dosyasına sunulmuştur. 

Bu suçları işleyenlerin yargı makamlarımızca tespit edileceği ve gereğinin yapılacağına şüphemiz bulunmamaktadır. Gazetecilik meslek ilkeleri doğrultusunda gerçekliği kamu oyuna yansıtmak isteyen basın mensuplarına ve halkımıza saygıyla duyurulur" ifadeleri kullanıldı.

"İŞ ÜRETEMEYEN KİŞİLERİN KARANLIĞI BİZE ZARAR VEREMEZ"

Başarımızı ve vizyonumuzu karalama amacı ile gerçekleştirilen bu girişim bizi yolumuzdan döndüremez. Ortaya çıkan tek sonuç saldırgan zihinlerin karanlığının gözler önüne serilmesi olmuştur. Nitelikli iş üretemeyen kişilerin karanlığı bize zarar veremez. Biz, aydınlık geleceğimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz, ilerleyeceğiz.

Altar Zeyhan

DİĞER HABERLER