Denize hafriyat dökülmesi ile ilgili soruşturma başlatıldı

Bodrum'da denize kamyonlarca hafriyat dökülmesi ile ilgili Bodrum Belediyesince firmaya para cezası uygulanırken, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Haber Merkezi

Gündoğan Küçükbük Koyu'nda deniz kenarındaki bir parselde yürütülen inşaat çalışmalarında iş makineleri ve kamyonlarla denizin hafriyatlar doldurulması, Bodrum'u ayağa kaldırmıştı. Bodrum Belediyesince firmaya para cezası uygulanırken, söz konusu alan eski haline dönüştürülene kadar firmanın çalışma izinleri iptal edilmişti.

İnşaat faaliyetini yürüten firmanın döktüğü hafriyatı kaldırmak için çalışmalara başladığı öğrenildi. Firmanın hafriyatı kaldırma şekli de çevrecilerin tepkisine neden oldu. Bodrum Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Güney Şirin, "Denize dökülen hafriyat temizleninceye kadar durdurulan inşaat, hafriyatı ne yapmış gördünüz mü? Zabıta eşliğinde deniz kıyısına yaymışlar. 100 metre bir Teras oluşturmuşlar" dedi.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hafriyat dökümü ile ilgili resen soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

BODRUM BELEDİYESİ'NDEN ŞU AÇIKLAMA YAPILDI

Bodrum Belediyesi ise ilgili firmaya kanuni işlem uygulandığını açıkladı. Belediyenin sosyal medya hesabından şu açıklama yapıldı: "Doğaya zarar vermek isteyenlerin karşısındayız. Küçükbük'te hafriyat ile denizi dolduran inşaat firmasının kanun dışı çalışması, ekiplerimizin müdahalesiyle durduruldu. Firmaya tarafımızdan kanuni işlem uygulanırken ilgili kurumlarla irtibata geçilerek olay ile ilgili gerekli çalışmalar başlatıldı."

 

DİĞER HABERLER