Devrim Gazetesi 63 yaşında

20 Eylül 1960 yılında 9 kişilik Kurucular Kurulu tarafından kurulan ve ilk sayısı 19 Ekim 1960 tarihinde yayımlanan gazetemiz Devrim 63'üncü yılına ayak bastı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş Devrim Gazetesi'ni 63'üncü yılı nedeniyle ziyaret etti.

2017 yılında hayatını kaybeden Ünal Türkeş'in anıldığı ziyarette Devrim Gazetesi İmtiyaz sahibi Mahir Ateş ile Başkan Gürün, gündeme yönelik bir süre sohbet etti. Ziyaret fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Eczacı Ethem Serim, Eczacı Hilmi Şerif Baydur, Orman Yüksek Mühendisi Turan Şahin, Dr. Seyfi Sadi Pencap, Avukat Fevzi Özer, Avukat Faruk Aksoy, Ziraat Teknisyeni Hasan Nuri Öncüer, Yüksek Tekniker Gazi Çakır, Esnaf Alptekin Erim'den olusan Kurucular Kurulu tarafından kurulan Devrim Gazetesi zaman içinde Hasan Nuri Öncüer tarafından uzun yıllar çıkarıldı.

Daha sonra Türkeş Ailesi'ne devir olan Devrim Gazetesi önce Melda Türkeş, onun vefatıyla 50 yıla yakın süre yazılarıyla, haberleriyle, yorumlarıyla gazetenin içinde olan Ünal Türkeş sahipliğinde yayın hayatını sürdürdü.

Kurulduğu yıldan beri Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, demokrasiyi benimsemiş, insan haklarına saygılı, ülke çıkarlarını her zaman önde tutan bir yayın anlayışıyla hayatını sürdüren Devrim Gazetesi bundan sonra da aynı ilke ve tutarlılıkla yayınlarını sürdürmeye devam edecektir.

Haber Merkezi

 

 

DİĞER HABERLER