Genel Başkan Yardımcısı Öztunç: "Kumlubük'te eylem yapıp Menteşe'de çimento fabrikasına evet denmez"

 

Muğla'nın Menteşe İlçesi Bayır Mahallesi ile Yatağan İlçesi Deştin Mahalleleri arasında yapılması planlanan çimento fabrikasına Menteşe Belediyesi tarafından ruhsat verilmesi sonrası çevre örgütleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmüş, 10 dakikalık görüşmenin ardından konuyla ilgili Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç görevlendirilmişti. CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu ile CHP'li 4 milletvekilinin de katıldığı çevrecilerle gerçekleştirilen toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Öztunç, "Kumkubük'te eylem yapıp da Menteşe'de Çimento Fabrikası'na evet denmez. Buna izin vermeyiz. Bakacağız, değerlendireceğiz. Gereken neyse yapılacak" dedi.

 

Altar Zeyhan

Muğla'nın Menteşe İlçesi Bayır Mahallesi ile Yatağan İlçesi Deştin Mahalleleri arasında yapılması planlanan çimento fabrikasına Menteşe Belediyesi ruhsat vermiş, çevreciler ve köylüler karara büyük tepki göstermişti.  Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) Menteşe Meclisi, Deştin ve Bayır Çevre Platformu üyelerinden oluşan 30 kişilik grup, 17 Mayıs'ta Ankara'ya çıkarma yapıp CHP grup toplantısına katılmış, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmüştü. 10 dakikalık görüşme sonunda Kılıçdaroğlu'nun yapı ruhsatı veren Menteşe Belediyesi ile çözüm için görüşeceklerini belirttiği söylenmişti.  27 Mayıs'ta CHP Doğa Hakları ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, milletvekilleri ve Menteşe Belediyesi avukatları ile köylülerin avukatlarının bir araya geleceği, ruhsal iptali için hukuki bir çözüm bulunmasına yönelik toplantı yapılması kararlaştırılmıştı.

Ankara'dan yola çıktığı öğrenilen Öztunç'un uçağının rötar yapması sonucu toplantı iptal edildi. Toplantının yarın saat 12.00'da CHP Muğla İl Başkanlığı binasında yapılması kararına varıldı.

"ÇEVRE HASSASİYETİ YÜKSEK BİR PARTİYİZ"

CHP İl Başkanlığında açıklamalarda bulunan Öztunç şunları söyledi: "Muğla'da, Muğlalıları, beni rahatsız eden bir konuyla ilgili görüşme yapacağız. Dün akşam burada bir temasım oldu. Bugün burada yurttaşlarımızı dinleyeceğim. Devamında da bu konu da yapılması gereken ne varsa yapacağız. Biz çevre hassasiyeti yüksek insanlarız. Çevre hassasiyeti yüksek bir partiyiz. Muğla'da pek çok konu da bir mücadeleye veriliyor. Bende bu mücadelelere elimden geldiği kadar katılmaya çalışıyorum. Kumkubük'te eylem yapıp da Menteşe'de Çimento Fabrikası'na evet denmez. Buna izin vermeyiz. Bakacağız, değerlendireceğiz. Gereken neyse yapılacak.

"BEYLER SARAYLARDA YAŞAR, KEYİFLERİ YERİNDE"

Bugün yine zam geliyor. Motorine, benzine yine zam gelecek. Dün geldi. Bugün bir daha geliyor. Sigaraya, zeytinyağına, ayçiçek yağına, una, şekere, çaya zam geliyor. Çay olmuş 80-90 lira. Her şeye zam geliyor. Zam üstüne zam. Beyefendinin umurunda değil ama. Dün AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik çıkmış, 'Vatandaş zenginleşti' diyor. Sen zenginleştin beyefendi. Çevredekiler zenginleşti. 5'li çeteniz zenginleşti. AK Parti'nin seçmeni değil, AK Parti'nin kaymak tabakası zenginleşti. Yandaşlarınız zenginleşti. Millet nerede zenginleşti ya? Göstersinler biz de görelim bakalım. Her gün zam, beyler saraylarda yaşar, keyifleri yerinde. Vatandaş evine ekmek götürmekte sıkıntı çekiyor. Halk ekmekte kuyruğa girenler var '1 lira daha az vereyim de ekmek alayım' diye ama beylerin keyfi yerinde. Hiç dertleri değil.

"ONLARIN BİR ELİ YAĞDA BİR ELİ BALDA"

Sayın Cumhurbaşkanı elektriğe para vermez. Suya vermez, doğalgaza, akaryakıta vermez. Yemeye içmeye para vermez. Her şey devletten. Saray da oturuyor, her şeyi devlet ödüyor. Farkında değil ne olup bittiğinin. Eskiden ilk Başbakan olduğunda Ankara'ya geldiğinde, normal vatandaş gibi bizler gibi bir evde oturmuştu. Saraya gittiğinden beri başka türlü bakıyor. Bence ona bir önerim var, şu eski eve bir git, oradan mahalleye bir bak. Kolu komşuyu bir dinle bakayım. Çevrendeki 3-5 kişinin sana söylediğine inanma. Senin çevrendekiler zaten 5 maaş 10 maaş alıyorlar. Onlara göre hava hoş, onlar zengin. Onlarda sıkıntı yok. Onların bir eli yağda bir eli balda. Rahmetli Mahsuni'nin dediği gibi, 'Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana' öyle bir sıkıntı var.

"EKONOMİK KRİZLER OLDUĞU ZAMAN SANDIĞA GİDİLİR, NEDEN KORKUYORSUNUZ"

Bu krizi, bu sıkıntıyı bitirecek tek şeyde sandıktır. Dünyanın neresine giderseniz gidin demokrasilerde ekonomik krizler olduğu zaman sandığa gidilir. Bizde de öyle oldu geçmişte. Sandığa gidilir. Hakem millettir. Buyurun gelin kardeşim. Millete gidelim vatandaşa bir soralım bakalım zenginleşmiş mi fakirleşmiş mi? Zenginleşmişse seni tekrar seçer herhalde, neden korkuyorsunuz?"

"6 KASIM'DA SEÇİM YAPALIM, HODRİ MEYDAN"

CHP'li Öztunç iktidara erken seçim kararı alınması konusunda çağrı yaparak, şöyle konuştu:

"Bir kez daha Muğla'dan bir çağrı yapalım. Erken seçim kararını gelin alın. Kasım ayında seçim yapalım ne var sanki? Hadi buyurun 6 Kasım'da seçim yapalım. Madem millet zenginleşti, madem bu kadar yüksek oyunuz var. Hani AK Partililer diyor ya, 'yüzde şu kadar bu kadar oyumuz var, biz de sıkıntı yok' diye. O kadar yüksek oyunuz varsa millette zenginleştiyse, buyurun gelin 6 Kasım'da seçim yapalım. Var mı yüreğiniz? Hodri meydan. Cumhuriyet Halk Partisi hazır. Millet İttifakı da hazır. Diğer muhalefet partileri de hazır. Bir tek AKP ile MHP hazır değil galiba. Ama lafa gelince oyları çok, millet zenginleşti. Muğla'dan çağrı yapıyoruz, 6 Kasım'da buyurun gelin seçim yapalım. Hodri meydan."

DİĞER HABERLER