Gonca Köksal, 100 maddede projelerini ve vizyonunu anlattı

 

CHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Gonca Köksal, Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi'nde 'Menteşe'nin Yeni 100'ü' başlıklı toplantıda, 100 maddede projelerini ve vizyonunu anlattı.

"PROJELERİMİZİ İHTİYAÇLARA GÖRE PLANLADIK"

Gonca Köksal, "Çok keyifli bir seçim süreci yürüttük. Sahada gençler ve kadınlardan çok güzel destekler aldım. Ben ilçe belediyesinin rutin yapması gereken işleri proje olarak sıralamaktan hoşlanmıyorum. Projelerin uzun ömürlü olması, sürdürülebilir ve bütüncül olması gerekiyor. 4 aydır projelerimizi sahada anlattık, anlatıyoruz. Bir şehir plancısı bakış açısıyla önce dünyadaki değişim ve gelişmeleri doğru okuyarak projeleri hayata geçireceğimi söylemek istiyorum. Toprağımızı, suyumuzu korumak, eğitimi güçlendirmek, yoksulluğa son vermek, iklim eylem planı gibi projeleri kentimizde uygulayacağız. Diğer adayların projelerine dikkat ediyorum. Genel olarak beton yapmayı planlıyorlar. Biz, ihtiyaçlara göre projelerimizi belirleyeceğiz. Kültürel değerlerimizi yansıtan, bilime ve akla uygun planlarla yıllarca kullanabileceğimiz alanlar oluşturacağız" dedi.

"ESTETİK KOMİSYONU, KENT KİMLİĞİ ÇALIŞMA GRUBU KURACAĞIZ"

Köksal, "Vatandaşın ihtiyacına dokunan bir belediyecilik sergileyeceğiz. Estetik komisyonu, kent kimliği çalışma grubu oluşturacağız. Vizyonumu hayal ettiğimiz bir park üzerinden anlatmaya karar verdim. Bir park hangi amaçlara hizmet edebilir? İçinde düşünmeye yönelten oyuncaklar, engelli çocuklarımızın rahatça vakit geçirebileceği bir park olabilir. İçine bir kafe yaptığımızda büyükler de parkta zaman geçirebilir. Bu kafelerdeki malzemeler Muğla'da yapılabilir. Eşyaları Muğla sanayisinde, örtüleri Muğla'daki kadınların elinden çıkabilir. Kenarına bir kütüphane kursak mesela. Çocuk oynadı, biz biraz kitap okuduk. Kahvaltımızı yaptık. Muğla'da üretilen ürünler bu kafede satılabilir. Turistler de geldi alışveriş yapıyor. Kahvaltıdan kalan atıklar ile, kompost alanında gübre olarak parkta bitki üretilsin, çocuklar bu süreci görerek deneyimlesin. Parkı güneş enerjisi ile aydınlatsak, doğal bir gölet olsa içinde, ihtiyaç sahibi üniversiteli gençlerimiz çalışsa nasıl olur? Sanatçılar parkta atölye gerçekleştirse, müzik yapsa. İşte bu geniş bakış açısı ile çalışacağız. Bir parktan verdiğim örnekle çocukların zaman geçirdiği park bakın neye dönüştü?" diye konuştu.

"AKILLI KENT UYGULAMASINA GEÇECEĞİZ"

Gonca Köksal, "Tarımda üretimi güçlendireceğiz. Butik zeytinyağı sıkma ve şişeleme tesisi kuracağız. Üreticimize gübre, tohum, fide ve teçhizat desteği vereceğiz. Yerel üreticiye eğitim desteği vereceğiz. Personelimiz sürekli olarak sahada üreticimize destek vereceğiz. Toprağımıza sahip çıkacağız. Menteşe'de 4 mevsim turizmi gerçekleştireceğiz. Özellikle kültür turizmi açısından büyük adımlar atacağız.

Yerel girişimcileri teknoloji alanında destekleyeceğiz. Akıllı kent uygulamasına geçeceğiz. Sokakta karşılaştığınız bir problem varsa direkt olarak bir fotoğrafla belediyeye iletebileceksiniz. Belediyenin çalışmaları ve bir çok bilgiye telefona yüklenecek bir uygulamayla ulaşabileceksiniz. Kooperatifçiliği güçlendireceğiz. Yerel güçlü markalar oluşturacağız. Yerel ürünlerimizin tanıtımını ulusal ve uluslararası pazarda yapacağız. Belediye tesislerinde satılan gıda maddelerini yerel üreticimizden alacağız" dedi.

"KIRSAL İÇİN MOBİL KREŞ, GEZİCİ TİYATRO VE GEZİCİ SİNEMA"

Menteşe'nin ihtiyaçlarını karşılayacak bütüncül bir imar planı revizyonu yapacağız. Dayanıklı yollar yapacağız. Estetiğe uygun, engellilerin rahat kullanabileceği yollar olacak. Başta Bayır Mahallesi olmak üzere altyapı sorunu olan mahallelerimizin problemlerini çözeceğiz. Yağcılar Hanımızın tadilatını yapacağız. Bisiklet kullanımını yaygınlaştıracak projeler gerçekleştireceğiz. Depreme dayanıklı Menteşe için yapı envanteri çıkaracağız. Biz kapsayıcı ve sosyal belediyecilik anlayışı sergileyeceğiz. Dezavantajlı gruplar önceliğimiz olacak. Dar gelirli aileler için bir kreş, bakımevi açacağız. Kırsaldaki çocuklar için mobil kreş uygulamasını hayata geçireceğiz. Gezici tiyatro ve gezici sinema ile kırsalın sanata erişimini sağlayacağız.

Kötekli'de yeni bir gençlik merkezini kuracağız. Öğrencilere yurt ve konaklama desteği sunacağız. Kadın sığınma evi kuracağız. İhtiyaç duyulan istihdam alanlarına yönelik mesleki eğitim programları açacağız. Kadın Danışma Merkezi'ni aktif hale getireceğiz. Kadın ve erkeğin her alanda eşit şekilde yer alması için çalışacağız. Yaşlıların evlerinde ihtiyaç duydukları basit tamirat işlerine destek vereceğiz. Ev temizliği hizmetini devam ettireceğiz. Sokaklarımıza sanatı taşıyacağız. Kompleks bir spor merkezi inşa edeceğiz. Çocuklarımızın kendilerini keşfedecekleri alanlar yaratacağız. Arasta'da sanat galerisi açacağız. Müzik günleri, kitap günleri gibi etkinlikler düzenleyeceğiz. Hayvan dostu bir şehir için can dostlarımızın yaşam kalitelerini artıracağız" ifadelerini kullandı.

Köksal, "Şeffaf, hızlı, kaliteli iş üreten tam kapasite ile çalışan bir belediye olacağız. Ulusal ve uluslararası fonlardan yararlanacağız. Ortak akılla karar vereceğiz. Kentini seven, projesi olan herkese kapımız açık olacak. Bu projelerimizi Menteşe'ye gönül vermiş meclis üyelerimizle, büyükşehirimizle, halkla birlikte gerçekleştireceğiz" dedi.

KIZIL: "KIRSALDA ÇALIŞMALARIMIZI TAMAMLADIK, SON HAFTA İLÇE MERKEZİNDE ÇALIŞACAĞIZ"

CHP Menteşe İlçe Başkanı Nail Kızıl, "Kırsal mahallelerimizde çalışmalarımızı tamamladık. Son haftayı il merkezinde geçireceğiz. Yoğun seçim çalışmalarımızın sonucunu alacağımızı düşünüyorum. Pazar günü hepimizin sandıklara sahip çıkması gerekiyor" diyerek 31 Mart'ta görevleri sona erecek Osman Gürün ile Bahattin Gümüş'e teşekkür etti.

İL BAŞKANI BALCI: "İNSAN, VATAN MİLLET SEVGİSİ OLMAYAN, GÖZÜ DÖNMÜŞ BİR İKTİDARLA MÜCADELE EDİYORUZ"

CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı, "Çok önemli bir seçim gerçekleştireceğiz. Geçen sene genel seçimde başarıya çok inanmıştık. Tek adam rejiminden ülkemizi kurtaracağımıza inanmıştık. Fakat isteğimiz gerçekleşmedi. Umudumuzu yitirmeye hakkımız yok. Mücadele etmek zorundayız. Olağanüstü şartlar ve güçlerle mücadele ediyoruz. Yüreklerinde en ufak insan, vatan ve millet sevgisi olmayan bir hükümetle mücadele ediyoruz. Bakanlar AKP'li belediye başkanlarına oy istiyor. Bu insanlar yasalara göre seçim güvenliği ve tarafsızlığından sorumlu olmalılardır. Bunların gözü dönmüş durumda. 31 Mart'ta bu dirayetle 13 ilçemizin en 11'ini alacağız. Partimizin bayrağını büyükşehirde dalgalandırmaya devam edeceğiz. Aldatma ve Kaldırma Parrtisi'nin Menteşe Belediye Başkan Adayı Şadi Ballı, Ak Parti'ye oy atmak istemiyorsunız amblemin üstünü kapatıp bana oy atın demiş. O amblemde Suriyelilere 40 milyar dolar verip, aç bırakılan emeklilerin ahı var. Doktorlarımızın ahı var. Mağdur edilen halkımızın ahı var. Muğla bu söylemlere gelmez Şadi Ballı" ifadelerini kullandı.

DİĞER HABERLER