İl Müdürü Saylak'tan işbirliği çağrısı: "Tarımın siyaseti yok"

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 2021 yılı çalışmalarının değerlendirildiği, 2022 yılı hedeflerinin paylaşıldığı bir toplantı düzenlendi. Başta Muğla Büyükşehir ve ilçe belediyeleri olmak üzere tüm kurumlara işbirliği çağrısı yapan Saylak, "Tarıma az ya da çok destek veren her kuruma teşekkür ediyoruz. Buradan sesleniyorum. Gelin bu işi birlikte yapalım. Tarımın siyaseti yok. Gelin bu gücümüzü birleştirelim. Bizim bilgi ve birikimimizle bir yol haritası çizelim" dedi.

Altar Zeyhan

Saylak, "Üretim girdileri çok arttı. Her gün Ankara ile görüşüyorum. Belki benden bıkmışlardır.  Kafamı kuma gömmüyorum. Herkes herşeyin farkında. Ama bir şeyler yapmak zorundayız. Muğla'da güçlerimizi birleştirmek zorundayız. Şunu da söylemem gerekiyor. Ziraat Odası Başkanı çıkıp bittik demeyecek. Elimizden geleni yapacağız. Laf değil icraat lazım. Bu makamlar şov yerleri değil" ifadelerini kullandı.

YANGINLARDAKİ ZARARI VE DESTEKLERİ AÇIKLADI

İl Müdürü Saylak, "Muğla'da yazın çıkan yangın felaketinde 14 bin 215 dekar tarımsal alan, 197 ton depolanmış ürün, 43 büyükbaş, 532 küçükbaş, 3033 arılı kovan, 9031 boş kovan, 255 kanatlı hayvan zarar gördü. 2215 üreticimize acil yardım kapsamında 17 milyon lira yardım yapıldı. Bu süreçte 300 ton arı yemi dağıttık. 184 ton arı keki ihalesi yaptık ve arıcılarımıza dağıttık. Yangından zarar gören çiftçimize 370 küçükbaş, 25 adet büyükbaş hayvan dağıttık. Ayrıca 817 ton kaba yem, 620 ton kesif yemin dağıtımını yaptık" diye konuştu.

Saylak, Muğla tarımına 2021 yılında 185 milyon lira tarımsal destek ödemesi yapıldığını, su ürünleri ihracat rakamının 563 milyon dolara yükseldiğini, yaş sebze ve meyve ihracatının ise 147 milyon dolara yükseldiğini belirtti. Saylak, gübre fiyatlarının yükselmesinin ardından başlatılan yeşil gübreleme projesi çalışmalarını, yangınlardan etkilenen arıcılara yönelik apiterapi ürünlerinin geliştirilmesi çalışmalarını anlattı.

 

 

 

 

DİĞER HABERLER