Köksal Kiramettin Mahallesinde halkla buluştu: "Doğalgazın gelmesi için süreci hızlandıracağız"

 

CHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Gonca Köksal seçim çalışmaları kapsamında Kiramettin Mahallesindeki Memiş Günüç Parkı ve Çok Amaçlı Sosyal Alanda vatandaşlarla bir araya geldi. Köksal ziyaretinde, "Bu bölgemizde ilk öncelik doğalgaz yatırımı. Bölgemize doğalgaz gelmesi için ilgili firma ile gerekli görüşmeleri yaparak bu süreci hızlandıracağız" dedi.

Haber Merkezi

Seçim çalışmalarını sürdüren Köksal, ziyaretinde vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılandı. Memiş Günüç Parkı'nda yaptığı konuşmasında Köksal, "Memiş Günüç, benimde iyi bildiğim bölgemiz için çok büyük bir değerdi. Muğlamızın türkülerini derleyip söyleyerek ülkemizde tanıtılmasında çok büyük payı vardı. Onun adını taşıyan bu parkımızın fiziksel eksikliklerini tamamlayarak parkımızı daha modern hale getireceğiz" diye konuştu.

Köksal daha sonra davul zurna ve meşaleler eşliğinde çok amaçlı sosyal alana geçerek burada vatandaşlara hitap etti. Köksal, "Asar dağımız ve basmacı deremiz, oluşturacağımız kültür turizmi rotamızın önemli bir bölümünü oluşturuyor. Mobolla Antik Kenti de bunun bir kolu olacak. Bölgemizin çehresini, yapacağımız cephe yenilemeleri ve restorasyonlar ile daha modern bir hale getireceğiz. Burada kentsel dönüşüm, mevcut binaları yıkmak gibi bir hedefimiz yok. Buradaki tarihsel dokuyu koruyarak geliştireceğiz. Buraya çok katlı yapılar yapılsın gibi bir öngörümüz asla yok. Biliyorsunuz buraya yakın bir fay hattı var. Konuyla ilgili bilimsel verilerle hareket edeceğiz. Göreve gelince inşaat mühendisleri odasıyla bir protokol imzalayacağız. Bölgemizdeki binaların yapı envanterlerini çıkaracağız. Depreme dayanıklı mı değil mi bunları tespit edeceğiz. Herhangi bir riskli yapı varsa vatandaşlarımızı uyaracağız. Yapılar riskliyse bu yapıların dönüştürülmesi için çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Köksal konuşmasının ardından vatandaşların talep, önerilerini dinleyerek notlar aldı ve çözüm önerilerini paylaştı. Vatandaşların doğalgaz ile ilgili talebi üzerine Köksal, "Bölgemizde birinci öncelik doğalgaz altyapısının oluşması. Hangi mahallemizin ilk öncelikli ihtiyacı nedir bunları biliyoruz, dersimize çalıştık. Seçim sonrasında yapacağımız mahalle toplantılarında sizlerle bir araya gelecek, ihtiyaçları öncelik sırasına koyarak tek tek hayata geçireceğiz. Buraya doğalgazın gelmesi için ilgili firma ile görüşerek bu süreci hızlandıracağız" dedi.

 

DİĞER HABERLER