Kopya düzeneğiyle yat kaptanlığı sınava girdi, 3 kişi yakalandı

Marmaris  Liman Başkanlığı Yat Kaptanlığı sınavında, sınava mikro kamera ve düzeneği ile girmeye çalışan C.Ç isimli şahıs polis ekipleri tarafından yakalandı. C.Ç isimli şahsın yapılan sorgulamasında, kendisine kopya çekebilmesi amacıyla kamera düzeneği sağlayan ve sınavın gerçekleştiği binanın yakınında araç içerisinde bekleyen E.G isimli bir şahsın daha olduğunu söylemesi üzerine, E.G isimli şahıs konaklamakta olduğu otele girmesi ile birlikte tertibat alan ekiplerce yakalandı.

ARAMADA MİKRO KAMERA DÜZENEĞİ KURULU GÖMLEK ELE GEÇİRİLDİ

Adli makamlardan alınan karara istinaden şahısların üzerinde, otel odasında ve araçlarında yapılan aramada; 4 adet adet mikro kamera pili, adet mikro kamera düzeneği kurulu vaziyette gömlek, 7 adet online sınava giriş şifrelerinin yazılı olduğu çetele, cep telefonları, bilgisayarlar ele geçirildi.

YAKALANAN 3 ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

Ayrıca C.Ç ve E.G isimli şahısların ifadelerinde itiraf ettikleri ve adli makamlardan alınan karara istinaden yapılan telefon incelemelerinde tespit edilen; C.Ç ve E.G isimli şahısların irtibatın sağlayarak suçun gerçekleştiği 48 F .. Plaka sayılı aracın da sahibi olan A.C.B isimli şahıs da ekiplerce yakalandı.

İlgili şüpheliler hakkında "ÖSYM Kanununa Muhalefet" ve 5607 sayılı "Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu" kapsamında gerekli adli işlemler yapıldı, çıkarılmış oldukları adli makamlarca şahıslar serbest bırakıldı.

Haber Merkezi

DİĞER HABERLER