Muğla Korolar Şenliği başladı

Muğla İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi iş birliğinde, Muğla Bilim ve Sanat Merkezi koordinasyonunda bu yıl ikincisi düzenlenen Muğla Korolar Şenliği başladı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Muğla Korolar Şenliği açılış törenine; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Osman Raşit Işık, İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay, MSKÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gülce Coşkun Şentürk, Menteşe İlçe Millî Eğitim Müdürü İdris Kömürcü, şube müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Muğla'da ikincisi gerçekleştirilen Muğla Korolar Şenliği, toplam 7 oturumdan oluşacak olup 3 gün boyunca devam edecek. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Çoksesli Korosu ile açılışını yapan Muğla Korolar Şenliği'ne bu yıl 34 koro ve bu koroların mensubu 1100 öğrenci katılım sağlayacak.

Ayrıca şenlikte müzik eğitimcilerine ve üniversite müzik bölümü öğrencilerine yönelik Dr. Öğretim Üyesi Salih Aydoğan'ın katılımıyla, "Müzik Eğitimcisiyiz 10 Parmağımızda 10 Marifet" temalı seminer düzenlenecek.

Muğla Korolar Şenliği'nin açılış konuşmasını ise İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay yaptı. İl Müdürü Emre Çay konuşmasında "Müdürlüğümüz yürütücülüğünde, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ortaklığında bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Muğla Korolar Şenliğine hoş geldiniz diyor; sizleri sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum. BİLSEM yılsonu şenlikleri kapsamında düzenlenen bu organizasyonda amacımız bütün ilçelerimizde yüreği müzik sevgisi ile atan çocuklarımızın ve gençlerimizin müziksel performanslarını sanatsal bir ortamda sergilemelerini sağlamak ve Muğla'da müzik eğitimine, koro eğitimine dikkat çekerek bu anlamda farkındalık oluşturmaktır. Gerçekleştirilen bu etkinliklerle umarım ilerleyen zamanlarda önce ulusal ardından da uluslararası müzik şenliğine vesile oluruz." diyerek Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi olmak üzere tüm paydaşlara, yüreği müzik sevdasıyla dolu bütün öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

İl genelindeki okulların katılımıyla gerçekleştirilen Muğla Korolar Şenliği, 8 Mayıs Çarşamba günü ödül töreniyle son bulacak.

Haber Merkezi

DİĞER HABERLER