Şehitler anıldı, Çanakkale Zaferi'nin 109. yılı kutlandı

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. Yıl Dönümü kapsamında Muğla Şehitler Anıtı'nda tören düzenlendi. Saygı Duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan çelenk töreninde Şehitler için Saygı Atışı yapıldı.  Muğla Valisi İdris Akbıyık yaptığı konuşmada, "Çanakkale zaferini bize armağan eden, huzur ve güven içerisinde yaşadığımız bu toprakları bize vatan kılan tüm şehitlerimizi, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle ve şükranla anıyorum. Ruhları şad mekanları cennet olsun" dedi.  Konuşmaların ardından Menteşe ilçe merkezinde bulunan şehitlikler ziyaret edildi.

Haber Merkezi

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. Yıl Dönümü kapsamında Muğla Şehitler Anıtı'nda çelenk töreni düzenlendi. Saygı Duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Şehitler için Saygı Atışı yapıldı. Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Taşkesen tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması sonrası Muğla Valisi İdris Akbıyık tarafından Şehitlik Defteri imzalandı.

Muğla Valisi Akbıyık yaptığı konuşmada" Aziz şehitlerimiz yüce Türk milletinin kahraman evlatları. Tarihin akışını değiştiren dirilişten kurtuluşa giden yolumuzu aydınlatan Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümünde millet ve şükran ile huzurunuzdayız. Bundan 109 yıl önce dönemin en modern ordularına devasa donanmalarına karşı sarsılmaz ihmal ve cesaretiniz ile Çanakkale geçilmez sözünü tarihe nakşettiniz. Bu topraklar uğruna canlarınızı seve seve feda ederek makamların en yücesine eriştiniz. Yedi düvele karşı vatanımızı, bayrağımızı korumak için gösterdiğiniz insan yükü, kahramanlık ve verdiğiniz destansı mücadele asla unutulmayacaktır. Böylesine büyük bir zaferi gerçekleştiren bir milletin mensupları olarak bizlere bıraktığınız kutsal emanetlerinize sahip çıkacağımıza ve Çanakkale ruhunu sonsuza dek yaşatacağımıza söz veriyoruz. Çanakkale zaferini bize armağan eden, huzur ve güven içerisinde yaşadığımız bu toprakları bize vatan kılan tüm şehitlerimizi başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle şükranla anıyorum. Ruhları şad mekanları cennet olsun" dedi.

ŞEHİTLİK ZİYARET EDİLDİ

Çelenk sunma töreninin ardından Menteşe ilçe merkezinde bulunan şehitlikler ziyaret edildi. 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. Yıl Dönümü Anma Programı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonu'nda gerçekleştirildi. İl Müftülüğü tarafından ise, şehitler için Menteşe ilçesi Kurşunlu Camii'nde saat 12.45'te (öğle namazı öncesi) Mevlid-i Şerif programı düzenlendi.

DİĞER HABERLER