GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER

GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER

                  Sevgili hemşerimiz rahmetli Şahap Osman Aras'ın 29 Ekim 2013 tarihinde yazmış olduğu sözlü tarih türü kitabını yeni okuyup bitirdim. Oğlu Orkun Aras tarafından adresime gönderilen bu kitabı okuyunca çok etkilendim. Teşekkür ederim Orkun Bey. Yakın tarihimize ışık tutan bilgi ve belgeleri okudukça, bilgilerim tazelendi. Günümüzde Lozan ve Montrö Antlaşmalarının önemi bir kez daha kanıtlanmış oldu. Rahmetli Osman Aras ile yıllar önce annesinin cenaze töreninde tanışmıştık. Daha sonra sosyal medya üzerinden kültürel paylaşımlar yaparak, yazışarak dostluğumuzu pekiştirdik. Değerli bir abimizdi. İki yıl önce vefat etti. Cenazesine katıldım. Vefatına çok üzüldüm. Ülkemiz bir değerini daha kaybetti. Ruhu şad, toprağı bol olsun.

              1914-1918 Birinci Dünya Savaşında İtilaf Devletlerine yenilerek, Limni Adasının Mondros Limanında, kayıtsız/ koşulsuz bir teslim antlaşması gibi imzalamak zorunda kaldığımız 30 Ekim 1918 Mondros Mütarekesi'nin (ateşkes) ardından İngiliz, Fransız, İtalyan ve Yunan işgallerine karşı Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın önderliğinde başlatılan (anti emperyalist) İSTİKLAL SAVAŞIMIZ;

                Cephede; kılıç, süngü ve iman gücüyle,

                Cephe gerisinde; Kahraman Kadınlarımızın ve Çocuklarımızın güdümündeki Kağnıların Lojistik desteğiyle kazanılmıştır.

                  1o bin yıllık bir geçmişe sahip bulunan Aziz Milletimizin nice yokluk ve zorluklarla kazandığı Askeri ve Siyasal Zaferleri konu eden bu kitap; Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve arkadaşlarının önderliğinde 29 Ekim 1923 tarihinde kurulan, çağdaş TÜRKİYE CUMHURİYETİ' nin 90' ncı Yılına naçizane bir armağanımdır.

                                                                                      Şahap Osman Aras- 29 Ekim 2013

                     Şahap Osman Aras, Muğla/ Yatağan İlçesi'nin Eskihisar Köyünde doğdu. İlkokulu Diyarbakır'da, Ortaokulu Yatağan'da, Askeri Liseyi Erzincan'da tamamlayıp, 1960 yılında Kara Harp Okulu'ndan mezun oldu. Daha sonra, Kara Harp Akademisi'nde, Hava Lisan Okulu'nda ve Silahlı Kuvvetler Akademisi'nde öğrenim gördü. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yurtiçi ve yurtdışı görevlerinde hizmet ettikten sonra, 1990 yılında Kurmay Albay rütbesiyle emekliye ayrıldı.

                      1990'dan 2005 yılına kadar  9 Eylül Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi Enstitüsünde, ardından Ege Üniversitesinde öğretim görevi üstlendi.

                      İzmir'in yerel televizyonu SKY TV de, üç yıl süreyle ''Çağın İçinden'' programının yapımcısı oldu. TRT' nin 2005 yılında çektiği ''26 Ağustos'' ve '' 30 Ağustos'' belgeselinde yer aldı. Gazi M. Kemal Atatürk'ün kurduğu Ankara'daki ULUS Gazetesi başta olmak üzere, birçok gazete ve dergide yazıları, şiirleri yayımlandı. 2016 yılında İzmir'de '' Cumhuriyete Kanat Geren'' Atatürk İzcilerinden birisi olarak ödüllendirildi. 1991 yılında İzmir'de yayınlanan ''ÖZÜMDEN '' alı  şiir kitapçığı; 2013'de '' GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER'' adlı kitabı ile, 2015 yılında İstanbul'daki Kastaş Yayınevi tarafından yayınlanan '' ESARETTEN CUMHURİYETE'' adlı kitabı vardır. Emekli Kurmay Albay/ Tarihçi Yazar Şahap Osman Aras İngilizce bilir. Matematik Öğretmeni Ayşe Aras'la evli olup, üç çocuk babasıdır.

Saygıyla anıyoruz. Işıklarda uyusun.

YAZARIN DİĞER YAZILARI