"Stadyum projesi, Menteşe Belediyesi'ne teslim edilme aşamasında"

Muğlaspor Kulübü tarafından, Atatürk Stadyumu'nun yeni projesi ile ilgili "Tüm uygulama projelerinin Menteşe Belediyesi'ne teslim edilme aşamasına geldiği bilgisi alınmıştır" açıklaması yapıldı.

Haber Merkezi

Muğla'nın Menteşe ilçesinde bulunan depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkımı yapılan Atatürk Stadyumu'nda yenilenme çalışmaları sürüyor. AK Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısında stadyum ile ilgili hazırlanan yeni projenin Menteşe Belediyesi'nden onay beklediğini açıklamıştı.

Mete'nin açıklamaları sonrasında Menteşe Belediyesi de yeni stadyum için sunulan taslak mimari projenin incelendiği, eksikliklerin 28 Ağustos'ta proje yetkililerine ve Muğlaspor yöneticilerine bildirildiği ve eksikliklerin giderilerek projenin Belediye'ye teslim edilmesinin beklendiğini açıkladı.

Yaşanan gelişmeler sonrasında belediyeye proje başvurusu yapılıp yapılmadığı merak konusu olurken Muğlaspor Kulübü'nden konuya ilişkin açıklama geldi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Muğla Atatürk Stadyumu'nun yenilenmesine ilişkin müşavir firma tarafından hazırlanan uygulama projelerin tamamlanmış olup bakanlığa teslim edildiği ve tüm uygulama projelerinin Menteşe Belediyesi'ne teslim edilme aşamasına geldiği bilgisi alınmıştır. Stadyum parseline ilişkin imar uygulama işlemleri (yol terk işlemi) Kadastro Müdürlüğünce sürdürülmektedir. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Menteşe Belediyesi'nde ruhsat ve tüm idari sürecin takibi büyük bir titizlik ve özveriyle sürdürülmektedir. Bu süreçte stadyum yapımı için tüm kurumlarımız ve belediyemiz, mevzuatlar çerçevesinde üzerine düşen tüm katkıyı sağlamaktadır."

 

 

 

 

DİĞER HABERLER