Nurhayat'ın öldüğü patlamanın üçüncü duruşması görüldü

Muğla'nın Menteşe ilçesi Bayır Mahallesinde hidrojen gazı üretim ve dolum tesisinde çalışan Nurhayat Karakaş'ın (25) hayatını kaybettiği ve bir kişinin de yaralandığı patlamaya ilişkin açılan davada üçüncü duruşma görüldü.

Haber Merkezi

Menteşe'nin Bayır Mahallesi'nde hidrojen gazı üretim ve dolum tesisinde, 15 Temmuz'da saat 09.00 sıralarında bir patlama meydana gelmiş, patlamada dolum yapan 2 işçi yaralanmıştı. Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Nurhayat Karakaş hayatını kaybetmiş, vücudunda üçüncü derece yanık oluşan Tuncay Ü. ise tedavisinin ardından taburcu edilmişti.

Savcılık 7 şüpheliyle ilgili soruşturma yapmış ve işveren şirket sahipleri Ali B. ve Akın B. "taksirle bir kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet verme" suçundan tutuklanmıştı.

İlk duruşmada savcılık makamı sanıkların tutukluluk halinin devamını talep etmişti. Mahkeme heyeti, soruşturma kapsamında şüpheli olarak adı geçenlerle ve olayla ilgili savcılık tarafından alınacak kapsamlı raporun beklenmesine, tutuklu sanıkların ise tahliyesine hükmetmişti.

İkinci duruşmada ise mahkeme, sanıkların tutuklanma talebini reddetti. Tüpün neden patladığında dair yapılan inceleme raporunun gönderilmesi için yazı yazılmasına karar verdi. Duruşma 5 Temmuz'a ertelendi.

Üçüncü duruşmada da tüpün neden patladığına yönelik ön raporun geldiği, fakat kapsamlı raporun henüz gelmediği öğrenildi. Kapsamlı raporun beklenmesine, akıbetinin sorulmasına karar verilerek duruşma 18 Aralık 2024 gününe ertelendi.

Nurhayat Karakaş'ın aile avukatı Didem Alaca, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, ön raporda işyeri sahiplerinin kusurlu bulunduğunu söyledi. Alaca, "Nurhayatın ailesi perişan vaziyette. 1 yıl geçti hala suçlular ceza almadı. Ayrıca işveren tarafından maddi manevi hiçbir ödeme yapılmadı. Sürecin takipçisi olacağız" dedi.

 

 

 

 

 


DİĞER HABERLER