250 Üniversite öğrencisi Muğla'ya konuk oldu

 

Genç Girişimciler Kurulunun destekleriyle gerçekleştirilen Kariyer-in Muğla programıyla 8 üniversiteden 250 öğrenci Muğla'ya geldi.

IEEE Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Öğrenci Kolu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu (GGK) Muğla  İcra Komitesi ortaklığında Kariyer-in Muğla etkinliği düzenlendi. 21 Mayıs tarihinde MSKÜ Atatürk Kültür Merkezinde başlayan programa Türkiye'nin farklı illerinde bulunan 8 üniversiteden 250 öğrenci katılım sağladı.

Toplantının açılışında konuşan TOBB GGK İl İcra Komitesi Başkanı İbrahim Zeybek şunları kaydetti: "Bu değerli etkinlik üniversitemiz ev sahipliğinde üçüncü kez; biz Genç Girişimciler Kurulunun işbirliğinde ikinci kez gerçekleştirilmekte. Bu kıymetli organizasyonun içinde yer alıyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Çünkü siz gençlerin heyecanı ve fikirleri çok kıymetli. Bu etkinliğin her sene düzenlenmesini umuyoruz. Sizlerle bir araya gelmek, Muğla'mızı tanıtmak, yeni ufuklar açabilecek isimleri sizlerle buluşturarak kariyer planlamanıza katkı sağlamak, geleceğinize destek olmak yol göstermek için buradayız. Geleceğimizi kurmak için sizin girişimci ruhunuza, inancınıza ve azminize ihtiyacımız var."

Sonrasında etkinliğe destek sağlayan Muğla Ticaret Borsası, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) , Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ve Marmaris Ticaret Odası adına kürsüye davet edilen MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı  Mustafa Ercan şu ifadelere yer verdi: "Dünyada bilim, teknoloji ve duyarlılık alanındaki en büyük organizasyon olan ıeee türkiye şubesi öğrenci kollarına bağlı IEEE Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğrenci Kolu ile girişimciliğin geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla TOBB bünyesinde faaliyetlerini yürüten Genç Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi ile geleceğe yön verici nitelikteki böylesine önemli bir organizasyonda bir araya gelmekten memnuniyet duyuyorum. Günümüzde gelinen noktada, neredeyse her meslek bilim ve teknolojiyle iç içe geçmiş bir durumda.  Ülkemizde yeni teknolojilerin genç arkadaşlarımız tarafından üretilmesi de gelişmişlik düzeyimize önemli katkılar sunacak, teknolojimizin geleceğini de teminat altına almış olacak diye düşünüyorum. Günümüz dijital teknolojiler çağı. KOBİ'lerimizi, girişimci adayı gençlerimizi bizler de dijital teknolojiler konusunda bilgilendireceğiz. Bu alanda başarılı olmuş iş insanlarımızı bu tür etkinliklerimize taşıyacağız. Kısacası teknolojik ilerlemede üstümüze ne düşüyorsa yapmak istiyoruz. Bunun içindir ki, öne çıkan sektörlerin uzman ve yetkili isimlerini bu gibi etkinliklerde bir arada görmeyi bir kazanım olarak görüyoruz. Ayrıca yine bu birliktelikler, il dışından gelen konuklar ile şehrimizde bulunan kişilerin, sektöründe başarı sağlamış isimlerle yakın temasa geçmelerini de sağlamış olacak. Burada edinilecek olan bilgiler ve tespitler, girişimcilik ruhunu arttıracak ve bu yönde yeni girişimcilerin de ortaya çıkmasına sebep olacak. Hatta gençlerimizi öğrencilik çağlarında iş hayatına hazırlamak adına önemli bir adım da atılmış olacak. Kariyer-in Muğla gibi organizasyonlar ilimizin tanıtımına da katkı sağlayacaktır. İlimiz sadece doğası ve turizmiyle değil, bilim ve teknolojisiyle de anılsın istiyor ve diliyoruz ki, teknoloji dünyasının kalbi Muğla'da atsın. Bilim ve teknoloji camiası Muğla'ya gelmek için birbiriyle yarışsın. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler yeni girişimcilik fikirlerinin ve yapılacak çalışmaların her zaman için arkasında olduğumuzu ifade etmek istiyor, başarılı bir etkinlik olmasını diliyorum."

Etkinlik açılış konuşmacılarının ardından, Türkiye'de ve Muğla'da önde gelen firma ve işletmelerin temsilcilerinin kendilerini, işlerini, sektörlerini paylaşmaları ve tecrübelerini aktarmaları ile sürdü.Haber Merkezi

DİĞER HABERLER