Ak Parti'den CHP'ye geçen Köyceğiz Belediyesi'nin borcu binaya asıldı

Ak Parti'den CHP'ye geçen Köyceğiz Belediyesi'nin borcu binaya asıldı

31 Mart 2024'te yapılan yerel seçimlerde Ak Parti'den CHP'ye geçen Köyceğiz Belediyesi'nin Ak Parti dönemindeki borcu belediye binasına asıldı. Tabloya göre Köyceğiz Belediyesinin toplam 102 Milyon 260 bin 534 TL borcu olduğu görüldü. Köyceğiz'de 2019 ile 2024 yılları arasında Ak Partili Kamil Ceylan Belediye Başkanlığı yapmıştı. 31 Mart 2024'teki yerel seçimde ise CHP'nin adayı Ali Erdoğan belediye başkanı seçilmişti.

AK PARTİ'DEN CEVAP GECİKMEDİ

Yaşanan olayın ardından Ak Parti ve MHP başta olmak üzere önceki dönem belediye başkanı Kamil Ceylan'ın da içinde bulunduğu ortak açıklama yapıldı. Açıklamada Köyceğiz Belediyesi'nin yaptığı yatırımlar teker teker sıralandı. 

"PANKART ASMAK POPÜLİST SİYASETÇİLERİN İŞİ"

Açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: "19.319.201,27 TL ,borçla aldığımız belediyeyi, 90.159.990,70 TL yani 2.774.153 dolar (işletmenin depolarındaki malzemeler, kasalardaki 6,5 milyon nakit para, günü gelmeyen taksitler-yıllara sâri ödemeler dâhil) borçla alnımızın akıyla teslim etmiş bulunmaktayız.

Bizler, rakamlarla insanların kafasını karıştırmaya gerek olmadığını, 545.000.000 TL bütçesi olan bir belediye için 90.159.990,70 TL borcun olağan, makul, kabul edilebilir ve yönetilebilir bir seviyede olduğunu, "şeffaf belediyeciliğin" bu olmadığını düşünüyor ve değerlendiriyoruz.

Piyasa borcunun detaylarının hangi kalemler olduğunu, yatırım karşılığı gelecek 10 milyon liraları, 10 yılda yapılan yüzlerce milyon liralık yatırım ve araçlar/iş makineleri ile kasadaki milyonlarca lira nakit tutarını açıklamadan, bu manipülatif pankartı asmak ancak popülist siyasetçilerin işi olur.

"BU MAKAMLAR AĞLAMA MAKAMI DEĞİL, İCRAAT MAKAMI"

Ayrıca bu borcu, sanki yandaşlara dağıtılmış, saçılmış savrulmuş hiçbir hizmet yapılmamış yahut bu borç usulsüzlük veya yolsuzluk yapılarak oluşmuş gibi lanse edenlere de çağrımız şudur: Bir dilekçenizle, bir ifadenizle geçmiş dönemin ve ilgililerin soruşturulmasını talep edebilirsiniz.

Bu afiş, zaten yapamayacağınız vaatlerinize ve işe alma söz verdiğiniz kişiler için bulduğunuz yanıltıcı bir bahaneden başka bir şey değildir. Borç listesini asan arkadaşlarımızın, şöyle etraftaki CHP'nin yönettiği belediyelerdeki borçlara bir baksınlar o zaman ne demek istediğimizi çok iyi anlayacaklardır.

Emsal nüfusa veya coğrafi büyüklüğe sahip veya CHP'li diğer Muğla ilçe belediyelerinin mukayeseli borcu ne kadarmış bir bakın ve açıklayıverin lütfen. "Böyle bir borçla hiçbir şey yapamayız diyorsanız" bulunduğunuz makamın, ağlama değil icraat makamı olduğunu hatırlatırız."

Haber Merkezi

DİĞER HABERLER