Akbelen'de görev yerini terk eden 2 jandarma açığa alındı

 

Akbelen'de görev yerini terk eden 2 jandarma açığa alındı

Akbelen Ormanı'nda ağaçların kesilmesine yönelik çevrecilerin eylemleri devam ederken, bölgede olan CHP'li Mahmut Tanal, vatandaşların kimlik bilgilerini alan jandarmaya, "Fişleme yapamazsınız" diye tepki gösterdi. Vatandaşların kimlik bilgilerinin yazılı olduğu kağıdı almaya çalışan Tanal'la astsubay arasında kovalamaca yaşandı.

O anlar kameralara saniye saniye yansırken, açıklama yapan Tanal, "Delilleri yok etmek için koşup alandan uzaklaştılar. Bizler de bu hukuk dışı belgelerin peşine düştük." ifadelerini kullandı.

Yaşanan olayın ardından Jandarma Genel Komutanlığı'nın açıklamasına göre Mahmut Tanal ile tartışma yaşayarak görev yerini terk eden jandarmalar açığa alındı. Ayrıca Akbelen'deki ağaç kesimlerini protesto eden 40 kişinin gözaltına alındığı açıklandı. Tanal hakkında ise jandarmalara karşı söylemleri için suç duyurusunda bulunuldu.

Haber Merkezi

DİĞER HABERLER