Basın emekçilerinden Basın Bayramı buluşması

 

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti, 24 Temmuz Basın Bayramını üyeleriyle kutladı. Yemeğe; Muğla merkezdeki gazetecilerin yanı sıra Menteşe, Bodrum, Milas, Fethiye ve Köyceğiz'den de üyeler katıldı. Yemeğe konuk olarak Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Seda Köktener ile Hatay Güney Rüzgârı Dergisi Sahibi Mehmet Ali Solak katıldı.

Gecede kısa bir konuşma yapan Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Kaytan, 24 Kasım Basın Bayramı nedeniyle düzenledikleri yemeğin Hamle Gazetesi'nin kurucularından Hacı Hüseyin Nizamoğlu'nun vefatı, Yenigün Gazetesi'nin yıl dönümü nedeniyle bir iki gün ertelendiğini ifade ederken, "Basın Bayramı nedeniyle düzenlediğimiz yemeği bu yıl biz bize kutlamak istedik. Etkinliğimize; İletişim Müdürü ile Basın İlan Kurumu Müdürü gelecekti. İkisi de gelemeyeceklerini bildirdi. Yemeğimizin bugüne ertelenmesinin nedeni, değerli büyüğümüz Hacı Hüseyin Nizamoğlu'nu kaybettik. Saygıyla anıyorum. Ardından Yenigün Gazetesinin kuruluş yıldönümü vardı.  Yenigün Gazetesi sahip ve çalışanlarını kutluyor ve nice yıllar diliyorum. Sansürsüz basın özlemiyle hepiniz hoş geldiniz. Bu arada Basın İlan Kurumu ofisi 1 Ağustos'tan itibaren Muğla'da kapanıyor. İşlemler İzmir'den yürütülecek" ifadesini kullandı.

Karşılıklı sohbetle geçen yemekte, Hatay Güney Rüzgârı Dergisi Sahibi Mehmet Ali Solak, günün anısına Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Kaytan'a plaket sundu.

6 Şubat depremini yaşayan Gazeteci Solak yaptığı konuşmada; "Değerli meslektaşlarım, sizleri bu özel günde basının sorunları varken, acılarımıza ortak etmek niyetinde değilim. 6 Şubat depremi, Asrın Felaketinin ardından Muğla'ya geldik. Burada meslektaşlarımızın gösterdiği duyarlılık ve konukseverlik bize umut verdi, acılarımızı hafifletti. Depremin unutulmaması ve hatırlanması amacıyla teşekkür plaketini sunuyorum. Birliğiniz, beraberliğiniz ve dayanışmanızı yürekten alkışlıyorum. Çünkü gazeteciler olarak, bizim bizden başka dostumuz yok. Bu arada Basın İlan Kurumu Bölge Müdürlüğünün ofisini kapatması üzücü ve düşündürücüdür. İzmir'den yönetilmesi yerine bir memurunun valilik bünyesinde görevlendirmesi daha verimli olacaktır" dedi.

Haber Merkezi

 

DİĞER HABERLER