Başkan Aras: "Bodrum'da 22 bin 847 hayvanın kısırlaştırıldı"

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, ilçede 16 bin 77 dişi, 6 bin 770 erkek olmak üzere toplam 22 bin 847 hayvanın kısırlaştırıldığını, 30 bin 196 sahipsiz hayvana kuduz aşısı, 4 bin 215 sahipsiz hayvana ise karma aşı uygulaması yapıldığını açıkladı. 30 bine yakın hayvana da mikroçip uygulaması gerçekleştirildi.

Aras açıklamasında, "Vicdansız insanların ve duyarsız kurumların eseri olarak, her gün biraz daha fazla büyüyen sokak hayvanları sorunu konusunda belediyemizin bünyesindeki Veteriner İşleri Müdürlüğümüz, imkânlarını sonuna kadar zorlamaya devam ediyor.

Müdürlüğümüze bağlı veteriner hekimlerimiz tarafından aralıksız olarak gerçekleştirilen acil müdahale, çipleme, aşılama ve parazit uygulaması çalışmaları kapsamında bu güne kadar 16 bin 77 dişi, 6 bin 770 erkek olmak üzere toplam 22 bin 847 hayvanı kısırlaştırılarak aşılayan, 30 bin 196 sahipsiz hayvana kuduz aşısı, 4 bin 215 sahipsiz hayvana ise karma aşı uygulayan Veteriner İşleri Müdürlüğümüz, bu özverili çalışmalarının yanı sıra; 30 bine yakın hayvana mikroçip uygulaması gerçekleştirdi, 109 hayvanı sahiplendirdi ve rehabilitasyon merkezlerinde bakımını gerçekleştirdiği 9 bin 140 hayvanı da alınmış oldukları ortama bıraktı.

Ülkemizin ağır ekonomik koşullarına bağlı olarak artan maliyetlerimize rağmen, sokak hayvanları konusundaki çalışmalarımıza kesintisiz olarak devam edeceğiz. Çünkü biz, iyi kalpli Bodrumluların  belediyesiyiz" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

 

DİĞER HABERLER