Bodrum açıklarında göçmen faciası: 14 ölü

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında meydana gelen göçmen faciasında 14 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi sağ kurtarıldı.

Haber Merkezi

Muğla Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, 24 Ekim 2025 tarihinde saat 01.06'da 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen ihbar üzerine Ada Burnu mevkiine 3 Sahil Güvenlik botu ve Özel Dalış Timi (DEGAK) sevk edildi. Yardım isteyen Afgan uyruklu bir kişi karaya çıkarıldı.

Kurtarılan kişinin ifadesine göre, 18 kişilik lastik bot denize açıldıktan kısa süre sonra su alarak battı. Ekiplerin başlattığı arama kurtarma çalışmalarında, Çelebi Adası'na ulaşan bir kişi daha kurtarıldı, 14 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Kayıp olduğu değerlendirilen göçmenleri bulmak amacıyla 4 sahil güvenlik botu, 1 dalış timi ve 1 helikopterle arama kurtarma çalışmaları sürdürülüyor. Olay, bölgedeki düzensiz göçmen geçişlerinin yol açtığı riskleri bir kez daha gözler önüne serdi.

 

DİĞER HABERLER