Bodrum'da öldüren dayağa indirimli ceza

 

Bodrum'da Burak Aktaş'ı döverek öldürdükleri iddiasıyla yargılanan Metin Ataman, Salih Durkut ve Ferdi Karatosun hakkında karar verildi. Mahkeme üç ismi tahrik ve takdir indirimi uygulayarak 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

Haber Merkezi

Her ikisi de VIP minibüs şoförü olan Metin Ataman ve Burak Aktaş arasında, 15 Temmuz 2023'te kaldıkları Cevat Şakir Mahallesi Pınar Sokak'taki lojmanda çıkan tartışma, kavgaya dönüştü. Büyüyüp sokağa taşan kavgada Ataman, Aktaş'a yumruk attı. Aktaş aldığı darbeyle yere düştü. Olay yerine gelen Ataman'ın arkadaşları Salih Durkut ve Ferdi Karatosun da yerdeki Aktaş'ı tekmeledi. Ataman ve beraberindeki iki arkadaşı, Aktaş'a tekme ve yumruklarla vurmaya devam etti. Bu sırada olay yerine gelen ve kavgayı ayırmaya çalışan Besim Ü.'nün ifadesine göre; Metin Ataman kaldırımda oturan Burak Aktaş'a vurdu.

Aktaş, aldığı darbeyle olduğu yerde kaldırıma devrilirken, şüpheliler kaçtı. Çağırılan ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Aktaş, buradaki ilk müdahale sonrası Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Aktaş, 11 Ağustos günü yaşamını yitirdi. Gözaltına alınan Metin Ataman, Salih Durkut ve Ferdi Karatosun çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

Davanın Bodrum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen beşinci duruşmasında karar çıktı. Duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklar Ferdi Karatosun, Metin Ataman, Salih Durkut ile Burak Aktaş'ın annesi Bedriye Kayasoy'un avukatı Orhan Yuşa Kubat ve sanık avukatları katıldı. Mahkemede avukatlar savunma yaparken, sanıklar olaydan dolayı üzgün olduklarını belirterek beraatlerini talep etti. Mahkeme heyeti kararını açıkladı. Ataman'a 8 yıl hapis cezası verilirken, sanığın eylemini haksız tahrik altında gerçekleştirdiği göz önüne alınarak cezasına önce 1/4 oranında indirim uygulandı ardından cezanın geleceği üzerindeki olası etkileri lehine takdiri hafifletici sebep kabul edilerek 1/6 oranında indirimle 5 yıla düşürüldü. Durkut ve Karatosun için verilen 8 yıl hapis cezası ise yargılama sürecindeki davranışları ile cezanın geleceği üzerindeki olası etkileri lehine takdiri hafifletici sebep kabul edilerek 6 yıl 8'a ay düşürüldü.

 

 

DİĞER HABERLER