Datçalı Şef Duru Akgül'e Michelin'den 'En Genç Şef' ödülü

 

 

 

Datçalı Şef Duru Akgül'e Michelin'den 'En Genç Şef' ödülü

Michelin Rehberi'nin 2026 Türkiye seçkisi açıklandı. İstanbul, İzmir, Muğla ve Kapadokya'yı kapsayan yeni listede, Türkiye'deki Michelin yıldızlı restoran sayısı 17'ye yükseldi.

Bu yıl "En İyi Genç Şef Ödülü", Datçalı şef Duru Akgül'e verildi. Akgül'ün başarısı, Datça'nın ilk kez Michelin Rehberi'nde ulusal ölçekte temsil edilmesini sağladı. Ayrıca Michelin Rehberi'nin "Tavsiye Edilen Restoranlar" listesinde de Datça'dan bir restoran yer aldı. Böylece Datça, hem genç şef ödülü hem de tavsiye edilen restoran kategorisiyle rehberde yer almayı başardı.

Muğla genelinde Bodrum merkezli yıldız ve ödüller dikkat çekerken, Datça'dan gelen bu "En İyi Genç Şef" başarısı, ilçenin gastronomi potansiyelini ulusal ve uluslararası alanda görünür kıldı ve Datça'yı Michelin sahnesine taşıyan yeni bir durak haline getirdi.

İHA

 

 

 

 

DİĞER HABERLER