Esnafa şeker tadında destek

Muğla Yiyecek Maddeleri Esnaf Odası, şeker yetersizliği gündemi nedeniyle fahiş fiyatlarla alıcıya sunulan şekeri, uygun fiyatla üretici esnafı için temin etti.Oda Başkanı Güven Akarken, "Suni gündemle piyasada yokmuş gibi bir algı yaratılan şekerin esnaf üzerinde oluşturduğu fiyat baskısını azaltmak, üretici esnafının nefes almasını sağlamak ve tüketiciye uygun fiyatla ürün satışının önünü açmak amacıyla Türkiye Şeker Fabrikalarından yasal fiyatla temin ettiğimiz300 çuval şekeri üretici esnafımıza dağıttık" dedi.

Haber Merkezi

Muğla Yiyecek Maddeleri Esnaf Odası, ülkede gündemini meşgul eden şeker azlığına karşı üretici esnafına destek olmak amacıyla bir çalışma başlattı. Muğla Yiyecek Maddeleri Esnaf Odası, ülkedeki şeker yetersizliği gündemi nedeniyle fahiş fiyatlarla alıcıya sunulan şekeri, uygun fiyatla üretici esnafı için temin etti.

Oda yönetimi, Türkiye Şeker Fabrikalarından uygun fiyatla temin ettiği 300 çuval şekeri, üretici esnafına dağıttı. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Muğla Yiyecek Maddeleri Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken, piyasada şeker yokmuş gibi bir suni algı yaratıldığını belirterek, "Ülkemizde herhangi bir şeker sıkıntısı yoktur. Malum geçen yıl yaşanan mevsimsel kuraklık dolayısıyla pancarın özünün az olması sonucu oluşan şeker yetersizliği 400 bin tonluk ithalatla yeterli hale getirilmiştir. Ancak buna rağmen bu algı şeker fiyatlarını fahiş oranlara çekmiş ve fırsatçılara gün doğmuştur. Biz de  sunibir gündemle piyasada yokmuş gibi bir algı yaratılan şekerin esnaf üzerinde oluşturduğu fiyat baskısını azaltmak, üretici esnafının nefes almasını sağlamak ve tüketiciye uygun fiyatla ürün satışının önünü açmak amacıyla Türkiye Şeker Fabrikalarından yasal fiyatla temin ettiğimiz 300 çuval şekeri üretici esnafımıza dağıttık" dedi.

STOKÇULARA SESLENDİ: "ELİNİZİ HALKIN VE ESNAFIN CEBİNDEN ÇEKİN"

Üretici esnafına Oda olarak yaptıkları şeker desteğinin bir sefere mahsus değil, düzenli olarak her ay devam edeceğini de kaydeden Başkan Akarken, stokçulara da sert bir dille seslenerek, "Lütfen elinizi halkımızın ve esnafımızın cebinden çekin. Ticareti, ticari ahlaka uygun bir şekilde yapın" ifadelerini kullandı.

 

DİĞER HABERLER