Fethiye Judo Grup müsabakalarına ev sahipliği yapıyor

Okul Sporları Judo Genç A Erkekler ve Kızlar Grup Birinciliği Müsabakaları 19-20 Ocak 2022 tarihlerinde Fethiye ilçesinde, Muğla da dâhil olmak üzere 9 farklı ilden toplam 176 sporcunun katılımıyla Fethiye Beşkaza Spor Salonunda başladı.

Haber Merkezi

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Fethiye Beşkaza Spor Salonu'nda düzenlenen Judo Grup Birinciliği müsabakalarına Muğla, Antalya, Aydın, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Karaman ve Manisa illerinden 176 sporcu, 18 antrenör ve 11 hakem olmak üzere toplam 205 kişi katıldı.

19 Ocak Çarşamba günü açılış seremonisiyle başlayan grup müsabakaları ilk günün sonunda ödül töreniyle sona erdi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan organizasyon, açılış seremonisiyle devam etti. Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman'ın açılış konuşmasının ardından müsabakalar başladı.

Basın mensuplarına bir açıklama yapan Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman "Okul Sporları Judo Grup Müsabakaları, 9 ilden 176 sporcunun katılımıyla 2 gün devam edecek. Muğla olarak Fethiye ilçemiz de bu güzel organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Yeryüzü cenneti ve turizm de marka kent olan Muğla'mızın sporda da marka kent olması yolunda hızla ilerliyoruz. Bu tür organizasyonlarla turizmin 12 aya yayılması hedefindeyiz. Bu Organizasyon için ilimize gelen tüm sporcuların, hakemlerin, antrenörlerin ve ailelerinde İlimizin ve ilçelerimizin tüm güzelliklerinden yararlanması adına çok güzel bir organizasyon oluyor. Kış sezonunda da turizme katkı veren bu tür organizasyonlarımız devam edecek" dedi.

Fethiye Beşkaza Spor Salonu'nda gerçekleştirilen seremoniye katılan Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Fethiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, Fethiye Yurt Müdürü Abdurrahman Güneş, Menteşe Gençlik ve Spor İlçe Müdürü ve aynı zamanda Judo Muğla İl Temsilcisi Yavuz Karahasanoğlu, Judo Federasyonu Lig Kurulu Başkanı Serdar Selim Sığıncı, Judo Federasyonu Milli Takımlar Genel Koordinatörü Mesut Kapan ve Isparta Yıldız Spor Kulübü Başkanı Halil Yıldız Müsabakalar sonunda dereceye giren sporculara madalyalarını takdim ettiler.

Okul Sporlarında Muğla bu yıl 6 Grup Müsabakası ve 3 Türkiye Birinciliği Müsabakalarına ev sahipliği yapacak.

Judo Grup Müsabakaları sonunda dereceye giren sporcular Türkiye Şampiyonasına katılarak illerini temsil edecekler.

 

DİĞER HABERLER