Gece çamur yağdı, gündüz fırtına etkili oldu

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü tarafından Muğla'ya yönelik fırtına, kuvvetli yağış ve toz taşınımı uyarısı yapıldı. 31 Mart Pazartesi günü akşam saatlerinde etkili olan toz taşınımı, yağmurla birleşince gökyüzünden çamur yağdı. 1 Nisan Salı günü de kuvvetli yağış ve fırtına etkisini gösterdi.

Marmaris balıkçı barınağında küçük tekneler su alarak batarken, İçmeler Mahallesi'nde tekneler kıyıya sürüklendi ve bazıları su alarak battı. Turunç Mahallesi'nde ise şiddetli rüzgar nedeniyle bazı işyerlerinin çatıları çöktü. Fırtına, Bodrum ve Datça'da da yaşamı olumsuz etkiledi.

Milas'ta fırtınaya dayanamayan bir ağaç, aracın üzerine devrildi. Menteşe Perşembe Pazarı bölgesinde ise fırtına nedeniyle bir işyerinin tabelası sökülerek yola düştü. Yağış nedeniyle çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi. Muğla'nın Ula ilçesindeki Sakar geçidinde direksiyon hakimiyetini kaybeden otobüs sürücüsü bariyerlere çarptı. Kazada şans eseri otobüs personeli ve yolcular yaralanmadı.

Mustafa Altar Zeyhan

 

DİĞER HABERLER