Girgin'den Ayaydın'ın emeklilere ilave maaş açıklamasına tepki

 

 

Girgin'den Ayaydın'ın emeklilere ilave maaş açıklamasına tepki

Önceki dönem CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, katıldığı televizyon programında Muğla'da yerleşik olan ve hane geliri 15 bin liranın altında olan emeklilerin maaşının 15 bin liraya tamamlanacağını söyleyen Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın'a tepki gösterdi.

Girgin şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'de 16 milyon emekli var ve bu emeklilerin 9.5 Milyonu 10 bin TL maaş alıyor. Bir anne baba için en zor durum, evlatlarının eline bakmaktır.Emekliye 10 bin lira maaşı reva görmek açıkça emekliyi evladının eline bakmaya zorlamaktır.

Demek ki 10 bin lira emekli aylığı çok yetersiz. O yüzden 15 bin liraya tamamlama vaadiniz var. O halde partiniz neden bu kapsamda kalan emekli aylıklarını 15 bin liraya tamamlamıyor. Göz boyamayın. Cesur olun. Partinizin emeklileri 10 bin liraya mahkum ettiğini biliyorsunuz. O halde hükümet 10 bin lira olan tüm emeklilerin aylıklarını 15 bin liraya tamamlasın. Öte yandan hane geliri 15 bin liranın altında olan emeklilerin maaşını 15 bin liraya tamamlayacağım demek işi yokuşa sürmenin bir başka adıdır. Net olun,hanede yaşayanların tümünün gelirini hesaba katarsanız pek çok hane,10 bin lira emekli aylığı ve diğer ek gelirle 15 Bin TL'ye yaklaşır veya geçer. Çiftçinin gelirini hesaba katacaksınız, hanedeki diğer emeklinin gelirini hesaba katacaksınız. Hanede çalışan varsa hesaba katacaksınız. Varsa hanedeki 65 yaş aylığını hesaba katacaksınız.

Bu kurnazlık değilse nedir? Böyle yaparsanız 15 bine tamamlanacak aylığın çok az sayıda olacağının farkındasınız. Hodri meydan Aydın Bey, size çağrı yapıyorum. "10 bin lira aylık alan tüm emeklilerin  aylıklarını 15 bine tamamlayacağız" diyebiliyor musunuz? Hükümet en düşük emekli maaşını 15 bine tamamlamalı diyebiliyor musunuz? Gerisi boş laftır. Demagojidir. Emeklilerle dalga geçmeyin. Emekliler elbet hem Muğla'da hem Türkiye'de sandıkta gereken cevabı verecektir."

Haber Merkezi


DİĞER HABERLER