İl Başkanı Akarfırat: "Borç, halkın malını satarak kapanmaz"


 

 

 

İl Başkanı Akarfırat: "Borç, halkın malını satarak kapanmaz"

MHP Muğla İl Başkanı Oğuz Akarfırat, CHP'li belediyelere, borçlar nedeniyle yapılan taşınmaz satışlarını sordu. Akarfırat, "Belediye borçsuz olmaz biliriz. Ancak borç, halkın malını satarak kapanmaz. En borçlu zamanlarda bile son çare asla bu değildir" dedi.

Haber Merkezi

MHP Muğla İl Başkanı Oğuz Akarfırat, CHP'li belediyelerin borçları ve taşınmaz satışları ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Akarfırat, "30 Ağustos Zafer Bayramının hemen ertesi günü Bodrum'da gazeteler belediyenin halka ait taşınmazları satışa çıkarmak üzere olduğunu duyurdu. Aynı şekilde Menteşe Belediyesi'nde de benzer konular bahane edilerek taşınmazlar satıldı. Satıldıktan sonra haberimiz oldu. Tepkimizi verdik, sorularımızı sorduk. Halen ne soruların muhatabı Menteşe Belediyesi'nden ne de siyasetteki hamisi Cumhuriyet Halk Partisi Muğla il Başkanlığı'ndan sorularımıza ait bir karşılık bulamadık. Halkımız gibi biz de konuya muhatap, sorusu cevaplanır olarak değer görmedik. Karşılığımız, karanlık bir sessizlik oldu. Ancak vazgeçmiyoruz, vazgeçmeyeceğiz. İçine düştükleri karanlığı da biz aydınlatacağız" dedi.

Akarfırat, şu ifadeleri kullandı: "Belediyeye ait taşınmazların CHP eliyle satışa çıkarılması suçu, sadece Muğla'da değil birçok ilde maalesef işleniyor. Hangi taraftan bakıp siyaseti yorumladığınız ya da desteklediğiniz siyasi partinin polemik malzemesi değildir bu konu. Siyaset üstüdür. Devlet meselesidir. Millete ait olanın bir daha millete verilmemek üzere elden çıkarılmasıdır. Bu, AK Partili ya da MHP'li belediyelerin geçmiş dönem borçlarını belediye binalarına asıp millete şikayet etmeye benzemez. O kadar ucuz değildir. Bu, borçları bahane ederek milletin malını millete sormadan elden çıkarmaktır. Bu, vatanın, milletinin

"BODRUM BELEDİYESİ'NİN 500 MİLYON LİRA BORCU VAR"

Son 6 ayda Muğla'da yapılanlardan önce Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Aras, bu borcun nasıl Bodrum halkının üstüne yüklendiğini açıklasın. Bodrum Belediyesi'nin web sitesinde başkanlık yaptığı dönemde 'Bodrum'un alt yapı sorunlarını çözdük' yazıyordu. Bazı metinlerde ise Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Osman Gürün'den şikayetçi oluyordu. Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi olarak Bodrum'da neyi, nasıl yaptınız ve 500 milyon TL borçlanmanın karşılığında Bodrum'a ne kazandırdınız? Açıklar mısınız? Borcu yıllarca CHP'nin yerel yöneticileri yaptı, ödemeyen de aynı zihniyetti! Yetmedi şimdi halkın sırtına yüklemekten çekinmediğiniz borçlar için milletin malını da satma peşindesiniz. Ancak buna dair tek bir mantıklı açıklamanız, kamuoyuna sağlıklı bilgilendirmeniz yok.

"BELEDİYE BORÇSUZ OLMAZ"

Aynı sıkıntı yıllardır CHP yönetiminde olan Marmaris'te, Milas'ta, Menteşe'de, Datça'da da geçerli. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü '650 milyon TL borç var' dedi. Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, Belediye'yi 590 milyon lira borçla devraldığını, şirketlerin borçlarıyla bunun 1 milyara yakın olduğunu söyledi. Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal ise 168 milyon 511 bin 404 lira borç devraldığını açıkladı. Datça Belediye Başkanı Aytaç Kurt 'borç var' dedi ama adını koymadı. Ancak eski Başkan Gürsel Uçar'ın 10 milyon TL'yi aşan SGK borcu nedeniyle Kızlan'da belediyeye ait 5 dönüm araziyi SGK'ya ipotek ettiği seçimlerden hemen önce duyulmuştu. Yani borç batağında ve Başkan Kurt'un da ödeme planı belediyeye ait taşınmazları ihale yoluyla satmakla ilişkilendirilmiş durumda. Bunları biz, bizzat kendi ifadelerinden takip ediyoruz. Belediye borçsuz olmaz biliriz. Ancak borç halkın malını satarak kapanmaz. En borçlu zamanlarda bile son çare asla bu değildir. Halkın malını satmayı çözüm olarak gördünüz diyelim soruyorum 'izlediğiniz yol mertliğe sığar mı?' Referandum yok, şeffaflık ilkesi gereği kime satıldı, kaça satıldı, hangi şartla satıldı kamuoyu bilgilendirmesi yok. Üç beş meclis üyesi bir de ihaleye katılanlar biliyor gelişmeleri o kadar. Halk adına soru sorana cevap bile yok.

"CHP'NİN GELDİĞİ HALİ ESEFLE KINIYORUZ"

Kendilerine 'Mustafa Kemal Atatürk'ün Partisi' diye rol biçen Cumhuriyet Halk Partisi'nin geldiği hali esefle kınıyoruz. Biz sorularımızın cevabını başta muhatabımız CHP İl Başkanlığı'ndan, ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve bahsi geçen ilçelerin belediye başkanlarından bize değil kamuoyu bilgilendirmesi adı altında basına vermelerini istiyoruz. Belediye taşınmazlarının satışa çıkarılması konusunun siyaset malzemesi değil, devlet meselesi olduğu hassasiyetinin kendileri tarafından da gözetilmesini rica ediyoruz.

"AÇIKLAMAK ZORUNDASINIZ"

Son olarak belirtmek isterim ki arkadaşlar siz, Muğla halkına, senelerdir CHP yönetiminde olan bu belediyelerin nasıl ve hangi hizmetler dolayısıyla borçlandırıldığını, şimdi işlerin neden halka ait taşınmazları satmaktan başka çözüme kavuşamaz hale geldiğini açıklamak zorundasınız. Sattığınız taşınmazları, kime, hangi şartla sattığınızın hesabını da halka vermekle yükümlüsünüz. Polemik değil, halk için icraat bekliyoruz, oturduğunuz makamların gereğini yapmak boynunuzun borcudur. Bu borcun ertelemesi de söz konusu olamaz. Ve bu soruların cevabını belki yine bize değil, ama bu sefer lütfen Muğlalı hemşehrilerimize verin."

 

DİĞER HABERLER