Maden sendikalarından açıklama: "İşsizlik kapımızda bir yangın"

Maden sendikalarından açıklama: "İşsizlik kapımızda bir yangın"

Muğla'nın Milas İlçesi Akbelen Ormanı'nda Yeniköy-Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.'nin, 2 termik santrale kömür sağlamak için genişletmek istediği bölgede çevre mücadelesi sürerken, geçtiğimiz günlerde alanda 3'üncü kez bilirkişi keşfi yapılmış, ardından termik santral işçileri, çevre mücadelesi nedeniyle işsiz kalacaklarını belirterek protesto gerçekleştirmişti. Sürece yönelik Türkiye Maden İşçileri Sendikası Yatağan Şube Başkanı Osman İlhan ve TES-İŞ Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, "Çevre mücadelesi verenlerle işçilerin geleceği ortaktır. Biz ekmeğimizin peşindeyiz. İşsizlik kapımızda bir yangın. Bakacağımız çocuğumuz, ilacını alacağımız yaşlımız var. Tek çözüm, planlı bir madencilik, doğa dostu bir enerji üretimidir. Doğaya en ufak bir zarar vermeden, kimsenin işsiz kalmasına izin vermeyeceğimiz bir yol bulmalıyız" ifadeleri kullanıldı.

Altar Zeyhan

Açıklamanın tamamında ise şu ifadeler yer aldı: "Bizler Enerji ve Maden işçileriyiz. Ülkemizin bir gün karanlıkta kalmaması için uğraşan emektarlarız. Elektrik üretiminden bir hayat kuruyoruz kendimize. Bu yörenin işçisiyiz, aldığımız maaşımızı buranın esnafına harcayan insanlarız. Geçim derdimiz dediğimiz şey yörenin kalkınmasıdır. Bizi çevre mücadelesinin karşısında konumlandırma isteği haksızdır. Çevre mücadelesi verenlerle işçilerin geleceği ortaktır. Biz emeğimizin peşindeyiz. Ülkemizin geleceği bizim geleceğimizdir. Yarınlara yaşanabilir çevre bırakmak boynumuzun borcudur.

Biz çevre enerji kalkınma üçlüsünü beraber ele alıyoruz. Dünya büyük bir enerji kıtlığı çekiyor. Ülkemizin bu alandaki kapasitesini artırmak için çabalıyoruz. Ülkemizin her alandaki bağımlılığına son vermek istiyoruz. Planlı, doğa dostu bir enerji üretimi bizim de talebimizdir. İşsizlik kapımızda bir yangın. Bakacağımız çocuğumuz, ilacını alacağımız yaşlımız var.

Tek çözüm, planlı bir madencilik, doğa dostu bir enerji üretimidir. Doğaya en ufak bir zarar vermeden, kimsenin işsiz kalmasına izin vermeyeceğimiz bir yol bulmalıyız. Gelecek ellerimizde. Tuzun da maden olduğunu düşünürsek, madensiz bir yaşamın düşünülemeyeceği açık değil mi? Madencilik yok, medeniyet yok. Madencilik biter, yüksek teknoloji biter. Günümüz teknolojisi bize planlı programlı, işçi sağlığını temel alan, doğayı korumayı görev edinmiş bir madenciliği hayata geçirmek için önemli imkânlar sunuyor. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ün İzmir İktisat Kongresinde belirttiği gibi "Madenlerin planlı şekilde hemen işletmeye alınması lazımdır. Elde bulunan madenler için bir plan yapılmalıdır."

Yerli ve Milli kaynaklarımızı değerlendirerek Enerjimize ve Ekonomimize katkı sağlamamız gerekir."

 

 

 

DİĞER HABERLER