Marmaris Amatör Dağ Bisikleti Yarışları nefes kesti
Muğla'nın Marmaris ilçesinde bu yıl 2'ncisi düzenlenen Marmaris Amatör Dağ Bisikleti Yarışları, heyecan dolu anlara sahne oldu. Türkiye'nin dört bir yanından gelen 68 sporcunun katıldığı yarışlar, Adaköy Mahallesi Adaağzı mevkisindeki 3,2 kilometrelik zorlu parkurda gerçekleştirildi.
Marmaris Kaymakamlığı, Marmaris Belediyesi, Kent Politikaları Derneği ve Marmaris AKUT ekiplerinin destek verdiği yarışmalar, Marmaris Bisiklet Derneği tarafından organize edilirken, ana sponsorluğu ise Velomaris Bisiklet üstlendi. Sporcular, doğal güzellikler içinde geçen teknik ve zorlu parkurda ter döktü.
Farklı yaş kategorilerinde düzenlenen yarışlarda dereceye giren sporcular şöyle sıralandı: 12-13 Yaş Erkekler: Murat Demirel, 12-13 Yaş Kızlar: Meryem Begsoy, 14-15 Yaş Erkekler: Emir Toğuç, 16-17 Yaş Erkekler: Arca Koyuncu, 18-25 Yaş Erkekler: Serdar Kara
Aileleriyle birlikte yarışan sporcular da büyük ilgi gördü. "Annemle Pedallıyorum" kategorisinde Sultan Topçu / Hasan Ömer Topçu, "Babamla Pedallıyorum" kategorisinde ise Tolga Gök / Karya Gök birincilik elde etti.
Yarış sonunda dereceye giren sporculara madalya ve çeşitli hediyeler verildi. Etkinlik, sporu ve doğayı bir araya getiren atmosferiyle izleyicilerden ve katılımcılardan tam not aldı.
Organizatörler, Marmaris'in spor turizmine katkı sağlayan bu yarışların geleneksel hale gelmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.