Mesut Günay ilk 100 günü anlattı: "Belediyenin borcunu 4 milyon TL azalttık"

Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay, ilk 100 günde yapılan hizmet ve gerçekleştirilen projeleri anlattı. Belediyenin mevcut borcundan bahseden Günay, "Devraldığımız dönemde 143 milyon TL olan borcumuzu çok kısa sürede 4 milyon TL azaltarak 139 milyon TL'ye düşürdük" dedi.

Haber Merkezi

Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay, yaptığı yazılı basın açıklaması ile 31 Mart yerel seçimleri sonrasında yapılan hizmet ve gerçekleştirilen projeleri anlattı.

"31 Mart Yerel Seçimlerinde sizlerin teveccühü ile Yatağan Belediye Başkanlığı görevine seçilmemizin ardından geçen ilk 100 gün, şehrimizin geleceği için önemli adımların atıldığı bir süreç oldu" diyen Başkan Günay, "Bu süreçte hizmetlerimizi ve projelerimizi titizlikle planlayıp hayata geçirdik. Sizlerin yaşam kalitesini artırmak ve ilçemizi daha yaşanabilir hale getirmek için kararlılıkla çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. İlk 100 gün içerisinde temel altyapıdan kültürel etkinliklere, çevre düzenlemelerinden sosyal projelere kadar geniş bir yelpazede hizmetler sunarak ilçemizi kalkınma yolunda ileri taşımanın gururunu yaşadık" ifadelerini kullandı.

"BORÇ 4 MİLYON LİRA AZALDI"

Belediyenin mevcut borcundan bahseden Günay, "Sıkı ve disiplinli mali politikalar ile devraldığımız dönemde 143 milyon TL olan borcumuzu çok kısa sürede 4 milyon TL azaltarak 139 milyon TL'ye düşürdük" dedi.

Günay yol ve altyapı çalışmalarını şöyle anlattı: "İmar ve kadastral yollarımızda çalışmalar yaptık. Kırıkköy Mahallesi, Mesken Mahallesi kadastral yolları açarak Atatürk Mahallesi 787 ve 784 sokak ile Bencik Mahallesi Kaman mevkii imar yolu açılması ve bakım-onarım çalışmaları gerçekleştirdik. Belediyemiz sorumluluğunda bulunan yolların şarampol açılması ve bakımı yaptık ve bu çalışmalar devam etmektedir. Bu kapsamda, Bencik Mahallesi Karşıyaka mevkii, Cazkırlar Mahallesi mezarlık, Çukuröz Mahallesi Keçili mevkii yolu, Yayla Mahallesi Çeşme mevkii yolu, Hacıbayramlar Mahallesi Asmalı Kuyu mevkii yolu, Hisarardı Mahallesi yolu ve Yayla Mahallesi Bayrak mevkii yolun bakım onarım çalışmalarını gerçekleştirdik.

"DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR"

Turgut, Bozüyük, Şahinler ve Yeniköy mahallelerimizde doğalgaz çalışmaları hız kesmeden devam etmektedir. Şeref Mahallesi'nde yemek hazırlama, bulaşık yıkama alanı, malzeme deposu ve bay/bayan tuvaletlerinin yapım çalışmalarını en kısa sürede bitirmek üzere sürdürüyoruz. Şahinler Mahallesi'ne giriş yollarına Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle sathi kaplama çalışmalarını gerçekleştirdik.

Yeşil alan ve temizlik çalışmalarını da değinen Günay, "İlçemiz genelinde bulunan yeşil alan ve yol kenarlarında bulunan alanların temizlik çalışmaları yapıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Bulvarı bakım çalışması gerçekleştirildi. Yangın tehlikesi sebebiyle belediyemiz sorumluluğundaki yollarda ot biçme çalışmaları yapıldı ve bu çalışmalar devam etmektedir" dedi.

Sosyal ve Kültürel Hizmetlerden bahseden Günay, açıklamasına şöyle devam etti: "Doğanköy mahalle muhtarlığı restore edildi. Millet Bahçesi ve Atatürk Parkı gibi belediyemize ait yerler revize edilerek yenilendi ve halkımızın hizmetine açıldı. Belediyemize ait Çamlık Restaurant, Hacı Ömer Kültür Evi ve Pınarbaşı Restaurant gibi işletmeler sosyal belediyecilik anlayışımızla çok kısa zamanda hizmete sunuldu. Yılbaşından itibaren de Hasan Haşmet Işık düğün salonumuzu siz değerli hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız.

Cenaze ve defin hizmetleri ücretsiz hale getirilerek bu kapsamda 73 cenaze ve defin işlemi ücretsiz olarak gerçekleştirildi. Engelli ve hasta bakımlarımız Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte gerçekleştirildi. Bu kapsamda 7 hasta yatağı ve 2 tekerlekli sandalye ücretsiz olarak vatandaşlarımıza sağlandı. 23 Nisan ve 19 Mayıs Milli bayramlarımızı coşkuyla kutladık ve kutlamaya devam edeceğiz.

Geleneksel Gençlik Kültür ve Sanat Festivalimizi bu yıl da coşkuyla gerçekleştirdik. Ayrıca, ilkini düzenlediğimiz Bencik Çilek Festivalimizi gerçekleştirdik ve önümüzdeki dönemde daha da renklendirerek devam edeceğiz. Çocuklarımızın sosyal yaşamlarına katkıda bulunmak için yaz spor kursları ve yaz sosyal eğitim kursları kapsamında futbol kursu ve halk oyunu kursları başlatıldı.

Sosyal buluşmalar ve halkla bütünleşme programları gerçekleştirdik. Muharrem ayında Cem Evi ziyaretinde bulunarak vatandaşlarımıza aşure dağıttık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras ile birlikte şampiyon okçularımızla kahvaltıda buluştuk."

Günay, açıklamasının sonunda şu ifadeleri kullandı: "Gerek mutlu günlerimizde sevinçlerimizi paylaştık, çoğalttık; gerekse acı günlerimizde üzüntümüzü paylaştık, azalttık. Değerli hemşehrilerimiz, pusulamız hep siz olduğunuz ve olmaya da devam edeceksiniz. Sizlerle beraber olmaya, beraber yol almaya ve sizlerden aldığımız destekle ilerlemeye kararlıyız. Sizlerden gelen uyarı ve önerilerle birlikte yönetmeye devam edeceğiz. Geleceğe dönük projelerimizle Yatağan'ımızı daha da ileri taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."

 

 

DİĞER HABERLER