MSKÜ'lü öğrencilerden Filistin mücadelesine destek

 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Öğrenci Toplulukları, ABD ve Batı'da yükselişe geçen Filistin eylemlerine destek verdi. Üniversite kampüsünde öğrenci toplulukları adına açıklama yapan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Muğla İl Başkanı Şaban Can Girgin, "Filistin'in bağımsızlığı için ayağa kalkan tüm dünyadaki üniversiteli arkadaşlarımıza Muğla'dan selam yolluyoruz" dedi.

Haber Merkezi

Üniversitedeki Öğrenci Sarayı önünde toplanan öğrenciler kampüs içerisinde "ABD ve İsrail'e Karşı Filistin Halkının Yanındayız" yazılı pankart eşliğinde yürüyüş başlattı. Kampüste gerçekleşen yürüyüş boyunca "Kahrolsun ABD, Kahrolsun İsrail" ve "Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi!"  sloganları atıldı.

Yürüyüş bitimiyle beraber basın açıklaması gerçekleştiren MSKÜ Öğrenci Toplulukları adına konuşan TGB Muğla İl Başkanı Girgin, açıklamasının başında "ABD destekli İsrail'in saldırıları sonucunda, Filistin halkının yaşadığı acılar gün geçtikçe artıyor. Siyonist İsrail, 7 Ekim'den bu yana kadın, çocuk demeden yaptığı katliamlarla, sadece Filistin halkının değil, bizim de canımızı yakıyor! Canımız yanıyor ama Malatya'daki Kürecik radar üssü İsrail'e hizmet ediyor. Başta Kürecik olmak üzere ülkemizde bütün NATO üslerine el konsun, İsrail kör olsun!  Ülkemize yönelen tehditlerde de görüyoruz ki, Türkiye ile Filistin arasında kader birlikteliği vardır! Çünkü tehdit aynı yerden gelmektedir! Türkiye'nin bağımsızlığı, ancak Filistin'in bağımsızlığı ile mümkündür!" ifadelerine yer verdi.

Açıklamaya katılan öğrenciler, "Kampüslerden Gazze'ye Direniş Büyüyor" sloganı ile eşlik etti.

Filistin mücadelesine destek olmak için ABD'deki üniversitelerde öğrenciler tarafından başlatılan eylemlerde öğrencilere ve akademisyenlere yapılan müdahalelere karşı Girgin, "Bu eylemler başta İsrail olmak üzere bütün emperyalist devletleri rahatsız etmiştir. Demokrasi ülkesi, özgürlük ülkesi denilen ABD'de, üniversite öğrencileri kelepçelenmiş, akademisyenler yerlerde sürüklenmiş, bilim ve akademi ayaklar altına alınmıştır! İşte Emperyalizmin vadettiği özgürlük bu kadardır!" sözleriyle tepki gösterdi.

TGB İl Başkanı Girgin, açıklamasını şu sözlerle noktaladı: "Filistin'in bağımsızlığı için ayağa kalkan, tüm dünyadaki üniversiteli arkadaşlarımıza Muğla'dan selam yolluyoruz! Kalbimiz bir, mücadelemiz bir! Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri olarak, ABD ve İsrail'in hukuk ve insanlık tanımayan politikalarına karşı ayağa kalkan gençliğin Türkiye'deki sesiyiz! Türk Gençliği kardeş Filistin'in yanında!"

Öğrenci toplulukları adına TGB Muğla İl Başkanı Şaban Can Girgin'in gerçekleştirdiği basın açıklamasına ve yürüyüşe üniversitenin şu toplulukları katıldı: Genç Bakış Topluğu, Düşünce ve Kitap Topluluğu, Okçuluk ve Fikriyat Topluluğu, Teknoloji ve Mühendislik Topluluğu.

DİĞER HABERLER