Muğla 2025'te 3,5 milyon yabancı turisti ağırladı

 

 

Muğla 2025'te 3,5 milyon yabancı turisti ağırladı

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Muğla, 2025 yılında hava ve deniz yoluyla yaklaşık 3 milyon 461 bin yabancı turisti ağırladı. 400 bin yatak kapasitesine sahip tesisleri ve doğal güzellikleriyle öne çıkan şehir, Bodrum, Marmaris, Fethiye, Datça, Ortaca, Milas ve Ula gibi ilçeleriyle yerli ve yabancı tatilcilere çeşitli seçenekler sunuyor.

Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Toprak, kentin dünya çapında önemli bir turizm destinasyonu olduğunu belirterek, ziyaretçilerin deniz, kum ve güneşin yanı sıra tarihi ve doğal güzellikler, antik kentler ve lüks konaklama tesislerinden de yararlandığını ifade etti.

Toprak, kente en çok turist gönderen ülkeler arasında İngiltere'nin ilk sırada yer aldığını, ardından Rusya, Polonya, Almanya ve Hollanda'nın geldiğini açıkladı. Ayrıca, 3,5 milyon yabancı turistin yaklaşık 650 bininin deniz yoluyla kente ulaştığını söyledi.

"Polonya'dan gelen turist sayısı her yıl artıyor" diyen Toprak, İngiltere ve Rusya'dan gelen turistlerin ilgisinin sürdüğünü, Polonya gibi yeni destinasyonlardan ziyaretçilerin de Muğla'yı tercih ettiğini dile getirdi. Toprak, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ile Muğla Valiliği'nin tanıtım çalışmaları sayesinde kentin dünya çapında bilinirliğinin arttığını vurguladı.

Toprak ayrıca, yabancı turist sayısını artırmak ve sezonu uzatmak için farklı pazarların yanı sıra yeni destinasyonlara yönelik tanıtım atağının süreceğini belirtti. Muğla'daki birçok restoranın yıldızlı olmasının da turistlerin ilgisini çeken faktörlerden biri olduğunu sözlerine ekledi.

Haber Merkezi

 

 

DİĞER HABERLER