Muğla'da düzenlenmesi planlanan Boğa Güreşleri Festivali, hayvanseverlerin tepkisine yol açtı. Güreşlerin iptali için hayvan hakları savunucuları imza kampanyası başlatıldı.
11 Mayıs'tan itibaren Muğla'nın 23 farklı noktasında düzenlenmesi planlanan boğa güreşleri, hayvan hakları savunucuları tarafından vahşet olarak nitelendirildi. Hayvanseverler, boğaların birbirlerine zarar verdiği ve insanların bu şiddeti eğlence amaçlı izlediği bu etkinliklerin iptal edilmesini talep etti. Muğla Barosu, Yalıkavak'taki güreşlerin iptali için dava açarken, hayvan hakları komisyonları ve dernekler "change.org" üzerinden imza kampanyası başlattı.
Kampanyada, boğa güreşlerinin bir gelenek değil, hayvanlara şiddet uygulandığı bir vahşet olduğu vurgulandı. Hayvanseverler, hayvanların yaşam haklarının eğlence ve kazanç için kurban edilmemesi gerektiğini belirtti ve yetkililere bu tür festivallerin iptal edilmesi için çağrıda bulundu.
Haber Merkezi