Muğla'da "Kısa Mola" hizmeti ailelere nefes oldu

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Kısa Mola Merkezleri", engelli bireylerin bakımını üstlenen ailelere destek olmaya devam ediyor. Sosyal belediyecilik anlayışıyla yürütülen hizmet, ailelere kısa süreli nefes alma imkânı sunarken, engelli bireylerin de güvenli bir ortamda sosyalleşmesini sağlıyor.

İl genelinde Menteşe başta olmak üzere Milas, Fethiye, Marmaris, Bodrum, Datça, Yatağan, Ortaca ve Dalaman olmak üzere 9 ilçede hizmet veren merkezler, bugüne kadar 688 aileye ulaştı ve toplam 14 bin 690 kez hizmet sundu.

Hizmetten yararlanan aileler, merkezlerin hem çocuklarının gelişimine katkı sağladığını hem de kendilerine günlük hayatın yoğunluğundan uzaklaşma fırsatı verdiğini ifade ediyor. Veliler, çocuklarının burada sosyalleştiğini ve uzman eğitmenler eşliğinde çeşitli etkinliklere katıldığını belirterek memnuniyetlerini dile getiriyor.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ise Kısa Mola Merkezlerinin güçlü bir dayanışma örneği olduğunu vurguladı. Aras, engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırmak ve ailelerin yükünü hafifletmek amacıyla bu tür sosyal hizmetlerin artarak devam edeceğini belirtti.

Haber Merkezi

DİĞER HABERLER