Muğla'da Öğretmenler Günü kutlandı

Muğla'da Öğretmenler Günü kutlandı

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı, Muğla Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtında çelenk sunma töreni ile başladı. 09.20'de valilik makamı ziyaret edildi. Kutlama programı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde devam etti. Saygı duruşu ve istiklal Marşı ile başlayan programda Muğla'da 13 ilçeden adaylıkları kalkan 25 öğretmen yemin etti.

Programda konuşma yapan Muğla Valisi İdris Akbıyık, "Bu aziz mesleği icra eden, yürekli, bilim ve irfan sahibi bireyler yetiştiren geleceğin mimarı kıymetli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü canı gönülden kutluyorum. Öğretmenler yarının temelini attığı gibi, öğrencilerinin kişiliğine de şekil verirler. İnsana her koşulda doğru olmayı, dik durmayı, iyiyi ve güzeli yansıtan tarafı tutmayı ve insanları sevmeyi öğretirler. Hayatta bir insanın başına gelebilecek en güzel şey iyi bir öğretmen sahibi olmaktır. Öğretmenli gibi kutsal bir görevi siz değerli çalışma arkadaşlarım başarı ve özveriyle Muğla'da yerine getiriyorsunuz. Hepinizi tebrik ediyorum. Başöğretmen Atatürk'ün 'Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.' sözü kutsal bir sorumluluk yüklemektedir. Sizler, üreten ve geleceğe umutla bakan nesiller yetiştiriyorsunuz. Çocuklar ailelerinden daha fazla sizinle beraber olduğu için sizleri örnek almaktadır. Bütün öğretmen arkadaşlarımızın, milletimize ve ülkemize faydalı olacak nesiller yetiştirmeye gayret ettiklerine yürekten inanıyorum. Başta başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, topluma ışık olan şehit öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, öğretmenler gününüzü kutluyorum" dedi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay ise, "Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk 'Milletleri kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir.' sözü ile öğretmenin bir toplum için ne denli hayati öneme sahip olduğunu gözler önüne sermiştir. Okuyan, araştıran, düşünen, yüreği vatan, millet sevgisiyle çarpan, milli ve manevi değerlerle donanmış, ahlaklı nesiller yetiştirmek gayesiyle sizlerle birlikte yol almaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Program sonunda yarışmalarda dereceye giren öğrencilere plaket takdim edildi. Programa Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, , Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saat 12.30'da ise Muğla Kurşunlu Cami'de şehit olan, hayatını kaybeden öğretmenler için Mevlid-i Şerif programı düzenlendi.

İHA

DİĞER HABERLER