Muğla'da ücretsiz zeytin ve ceviz fidanı dağıtımı başlıyor

Muğla'da ücretsiz zeytin ve ceviz fidanı dağıtımı başlıyor

Muğla'da yaşanan orman yangınlarından etkilenen üreticiler ve vatandaşlar öncelikli olmak üzere "Her Kapıda Bir Fidan" projesi kapsamında il genelinde ücretsiz ceviz ve zeytin fidanı dağıtımı başlayacak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin "Her Kapıda Bir Fidan" projesinden yararlanmak isteyen vatandaşların, https://mugla.bel.tr/fidantalep linkinden ve 0 (252) 212 62 90 telefon numarasını arayarak başvuru yapabilecekleri belirtildi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, projeye yönelik yaptığı açıklamada, "Muğla'mızda yaşanan yangınlar sonrası ekiplerimizi derhal sahaya göndererek kaybettiğimiz zenginliklerimiz ve üreticilerimizin zararları ile ilgili çalışma başlattık. Özellikle çam balının başkenti olan Muğla'mızda arıcılarımızın kovanları yangınlarda büyük zarar gördü. Büyükşehir olarak arıcılarımıza kovan ve arıcılık malzemeleri desteği vereceğiz. Aynı zamanda meyve fidanı desteği ile de üreticilerimiz yangından zarar gören arazilerinde fidanlarını toprakla buluşturacak. Kaybettiğimiz ormanlarımızı geri getiremesek de kararan topraklarımızı tekrar yeşillendireceğiz." dedi.

Haber Merkezi

DİĞER HABERLER