Muğla'daki Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde yoğunluk oluştu

Girgin: "Vatandaş indirimin göstermelik olduğunu gördü"


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde indirimli ürün satışı başlarken, Muğla'daki marketlerde yoğunluk oluştu. Sosyal medyada vatandaşlar fiyatlardan memnun kalmazken, markette inceleme yapıp vatandaşla görüşen CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, "Muğla-Menteşe ilçemizde tarım kredi kooperatifi marketinde vatandaşlarımızla görüştük. İndirim hakkındaki görüşlerini sorduk ve fiyatları inceledik. Sözde indirim kampanyası başladı. Marketlere giden halkımız bu propagandanın aslı astarı olmadığını, sadece indirimin göstermelik bir kaç ürünle sınırlı olduğunu gördü" dedi.

İHA

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde satılan 30'u aşkın üründe fiyatların 15 Ağustos'tan itibaren indirileceği duyurulmuştu. Ülke genelinde olduğu gibi Muğla'da da birçok kişi sabah erken saatlerde Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Muğlalılar diğer marketlere göre Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinin fiyatlarının uygun olduğunu belirtti. Bazıları vatandaşlar da belirli kalemde ürünlere indirim yapılmasını eleştirerek indirimin diğer ürünlere de yansıtılmasını istedi.

Tarım Kredi Kooperatifi Marketlerinde indirim uygulanan ürünler şu şekilde: "Makarna, un, salça, pirinç, bulgur, mercimek, nohut, fasulye, şeker, ay çiçek yağı, zeytin yağı, tavuk ürünleri, tam yağlı süt, yarım yağlı süt, yumurta, peynir, tereyağı, bal, zeytin, çay, Türk kahvesi, patates, kuru soğan, karpuz, kavun, çamaşır deterjanı, bulaşık deterjanı, çamaşır suyu, sıvı sabun, peçete, rulo havlu, kolonya, bebek bezi".

GİRGİN: "HALK İNDİRİMİN GÖSTERMELİK OLDUĞUNU GÖRDÜ"

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Muğla Tarım Kredi Kooperatifi Marketi'ne giderek incelemelerde bulundu. Vatandaşlarla görüşen Girgin, "Muğla-Menteşe ilçemizde tarım kredi kooperatifi marketinde vatandaşlarımızla görüştük.İndirim hakkındaki görüşlerini sorduk ve fiyatları inceledik. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Aralık 2021'de halkımızın huzurunda market sahibi ve yöneticilerine mektup göndererek, halkımız için gıda ürünlerinde indirim talep etmiş, iktidarı tedbir alması için sürekli uyarmıştı.  O zaman kulağının üzerine yatarak, yerli çiftçi aleyhine ithalatçı gıda aracılarının çıkarlarını koruyan iktidar, krizin vahametini yeni fark etti. Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla tüketim ve et ürünlerinde kapsamlı bir indirim kampanyası sözde başladı. Marketlere giden halkımız bu propagandanın aslı astarı olmadığını,sadece indirimin göstermelik bir kaç ürünle sınırlı olduğunu gördü" dedi.

"SARAYLARIN DUVARLARI GERÇEĞİ ALGILAMAYACAK KADAR YÜKSEK"

Girgin, "Sarayların duvarları bu gerçeği algılayamayacak kadar yüksek olsa da, gıda enflasyonu 30-40 kuruşluk göstermelik indirimlerle aşılabilecek boyutu çoktan geçti. Acil tarımsal kalkınma için bir bütçe programına ve ucuz gıda seferberliğine ihtiyacımız var. Halkımıza sözümüz var: Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek! Bunu da tarım tekellerine hizmet edenler değil, kamucu halkçı bir ekonomi kurarak tarımı diriltecek partimiz yapacaktır" ifadelerini kullandı.

DİĞER HABERLER