Muğla Felsefe ve Yaşam Akademisi çalışmalarına başladı

Muğla Felsefe ve Yaşam Akademisi; 'Felsefe için felsefe değil, yaşam için felsefe' ilkesiyle; eleştirel, yaratıcı, dayanışmacı, özenli düşünme biçiminin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla çalışmalarına başladı. Patentini de alan akademi, toplumun felsefi düşünceye olan ilgisini artıran ve yaşam kalitesini geliştirmeyi amaçlayan etkinlikleriyle beğeni topluyor.

Felsefe Kültür Sanat Derneği tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen Sonbahar Buluşması 'Özgürlüğün Felsefesi' ana başlığıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde yapılacak. Etkinlik 30 Kasım Cumartesi günü Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi'nde gerçekleşecek. Etkinlikte ünlü filozof Jean Paul Sartre'ın eserlerinden yola çıkarak konuşmalar yapılacak.

'Özgürlüğün Felsefesi' ana başlığı ile yapılacak etkinlikte Prof. Dr. Aliye Karabük-Kovanlıkaya, Prof. Dr. Buket Korkut-Raptis, Prof. Dr. Ertuğrul Rufayi Turan ve Dr. Özgür Emrah Gürel konuşmacı olarak yer alacak.

Cumartesi günü 10.30'da açılış konuşmaları ile başlayacak etkinlikte, Aliye Karabük-Kovanlıkaya 'Kayıtsızlık, Keyfiyet ve Özgürlük', Buket Korkut -Raptis 'Etik Açıdan Özgürlük' Ertuğrul Rufayi Turan 'Niçinsiz Yaşam', Özgür Emrah Gürel ise 'Özgürlük ve Devrim' konulu başlıklar hakkında konuşmalar yapılacak.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras eleştirel ve özgürlükçü düşüncenin doğduğu Muğla'da yerel yönetimlerde ilk olan Felsefe ve Yaşam Akademisi'ni kurmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi ve günümüzde toplumsal birçok sorunun kaynağının kalıplaşmış düşünceler olduğunu, eleştirel düşünme biçiminin yaygınlaşması gerektiğini belirtti.

Haber Merkezi

DİĞER HABERLER