Muğla'nın imar planlaması için çalışmalar sürüyor

 

 

Muğla'nın imar planlaması için çalışmalar sürüyor

MUTSO öncülüğünde, yapı sektörü komiteleri, TMMOB bünyesindeki Odalar ve ilgili kuruluşların desteği ile kurulan  Planlama, İmar ve Yapılaşma Komisyonu olağan toplantısını gerçekleştirdi.

Haber Merkezi

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) bünyesinde faaliyet gösteren yapı sektörü komiteleri, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB)'ne bağlı faaliyet gösteren Odalar, Muğla Yapı Denetim Kuruluşları Derneği ve Beton Test Yapı Laboratuvarlarının işbirliği ve katkıları ile 3 yıl önce oluşturulan Planlama, İmar ve Yapılaşma Komisyonu çalışmalarını sürdürüyor. Muğla'da güvenli, huzurlu ve mutlu bir yaşam için yatırımcılar, müellifler ve idareler bir bütünün vazgeçilmez üç parçası olarak birlikte hareket etmeli vizyonu ile çalışmalarını sürdüren komisyon, son toplantısını MUTSO ev sahipliğinde ve Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş'un katılımıyla gerçekleştirdi. Toplantıda, komisyon olarak bugüne kadar yapılan çalışmalara ilişkin bir rapor oluşturulması ve yerel yönetimlere seçilen yeni başkanlara bir ziyaret programı oluşturularak bu raporun sunulmasına ilişkin görüşüldü.

MUTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Komisyon Başkanı ve sözcüsü Menaf Kıyanç, "Şehrimize karşı sorumluluk bilinci ile Kültür, Turizm ve Eğitim şehri olarak ön plana çıkan Muğla'mızın; doğasına, mimarisine, kültürel, sosyal ve ekonomik yapısına uyumlu bir şekilde, şehirlerimizi var eden halkımızın da barınma sorunu göz önünde bulundurularak ihtiyaçları doğrultusunda yaşam alanlarının planlanması için komisyon olarak her türlü desteği ve katkıyı sunmaya hazırız" İfadelerine yer verdi.

Komisyon adına toplantıya şu isimler katıldı: MUTSO adına Yönetim Kurulu Üyesi ve Komisyon sözcüsü Menaf Kıyanç, Mimarlar Odası adına Mehmet Yenisu, Şehir Plancıları Odası adına Münevver Rümeysa Gürbüzer, İnşaat Mühendisleri Odası adına Tolga Ergin, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Alp Çatalak, Jeoloji Mühendisleri Odası adına Coşkun Çatalkaya, Makina Mühendisleri Odası adına Mehmet Orçun Çiğdem, Elektrik Mühendisleri Odası adına Onur Ceylan, MUTSO 3. Meslek Komitesi (İnşaat Malzemeleri Komitesi) adına Abdullah Eskihisarlı ve Tolga Yüksel, MUTSO 6. Meslek Komitesi (İnşaat Taahhüt vb. Komitesi) adına Cahit Alkan, Barış Yayman ve İpek Ekmekçi, MUTSO 12. Meslek Komitesi (Mühendisler - Mimarlar Komitesi) adına Ayten Arslan, Muğla Yapı Denetim Kuruluşları Derneği adına Gökhan Başar, Beton Yapı Test Laboratuvarı olarak FKE Beton firma yetkilisi Furkan Koray Emecen.

 

 

 

 

DİĞER HABERLER