Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde uzaktan eğitim devam edecek
Yüksek Öğretim Kurumu'nun yüz yüze eğitim kararına rağmen, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından, Muğla'nın 13 deprem destek ili olması nedeniyle uzaktan eğitime devam edileceği açıklandı. Üniversitede yeni bir senato kararı alınıp ilan edilinceye kadar ön lisans ve lisans derslerinde uzaktan eğitime devam edilecek. Karara, Muğla'da okuyan üniversite öğrencileri sosyal medyadan tepki gösterdi.
Altar Zeyhan
Üniversitenin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: "Değerli öğrencilerimiz, yüz yüze eğitime ilişkin taleplerinizi ve isteğinizi biliyoruz. Yüz yüze eğitim yapılmasını bizler de en az sizler kadar arzu ediyoruz. Ancak Muğla ilimiz 13 deprem destek ili arasında yer almaktadır. Bu çerçevede, 30 Mart 2023 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulunda alınan kararlar doğrultusunda, Muğla İlinin 13 deprem destek ili içerisinde yer aldığı da dikkate alınarak 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında; Üniversitemizin tüm lisansüstü programlarında uzaktan öğretim yöntemi ile verilen dersler uzaktan, yüz yüze veya hibrit (hem uzaktan hem yüz yüze) öğretim yöntemlerinden birisi ile verilebilecek,
Tüm ön lisans ve lisans programlarında ise uzaktan öğretim ve yüz yüze öğretim yöntemleri ile sürdürülmekte olan dersler ve sınav yapılış şekilleri ile ilgili yeni bir Senato kararı alınıp ilan edilinceye kadar dersler halihazırda uygulandığı şekilde yapılmaya devam edilecektir."
Sağlık Bilimleri ve Tıp Fakültesi gibi yüz yüze eğitime devam eden bir kaç bölüm hariç, binlerce öğrenci eğitime uzaktan devam edecek.