Özgür Özel yeniden genel başkan seçildi
CHP'nin kayyum ihtimaline karşı düzenleme kararı aldığı 21. Olağanüstü Kurultayı'nda CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 1171 geçerli oyun tamamını alarak yeniden genel başkan seçildi. Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu için de temsili koltuk ayrıldı. Kurultay'a Muğla'dan da çok sayıda katılım oldu. Yeniden CHP Genel Başkanı seçilen Özgür Özel, "Bugün Türkiye'yi seçimden, rakibinden, milletten korkan bir cunta yönetmektedir. Cumhurbaşkanı adayımızı içeride tutan dosyanın tamamının içi boştur. Bizler Ekrem başkanımıza da belediye başkanlarımıza da kefiliz. Adayımızla, kadrolarımızla, cesaretimizle Türkiye'yi senden kurtarmaya hazırız Erdoğan" dedi.
ARAS: "KURULTAYI COŞKU VE HEYECANLA GERÇEKLEŞTİRDİK"
Kurultay'a katılan Muğla Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Cumhuriyet Halk Partimizin 21. Olağanüstü Kurultayı'nı coşku ve heyecanla gerçekleştirdik. Tekrar seçilen Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'i kutluyor, bu başlangıcın yeni başarılara ve aydınlık, demokratik, adil bir Türkiye'ye uzanacağına inanıyorum" dedi.
CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı, "Divan Başkanlığını Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Bülent Nuri Çavuşoğlu'nun yaptığı partimizin 21. Olağanüstü Kurultayı'nda divan kurulu üyesi olarak görev aldım. Bizleri bu onurlu göreve seçen değerli kurultay delegelerimize yürekten teşekkür ederiz" ifadelerine yer verdi.
MİLLETVEKİLLERİNDEN TEBRİK PAYLAŞIMLARI
Kurultay sonrası CHP Muğla Milletvekilleri tebrik paylaşımları yaptı. CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, "Bugün gerçekleştirdiğimiz 21. Olağanüstü Kurultayımızda geçerli oyların tamamını alarak 1171 oyla güven tazeleyen Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'i ve kurultayımızı birlik beraberlik içerisinde demokrasi şölenine çeviren tüm kurultay delegelerimizi yürekten tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.
CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, "Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'in liderliğinde, hep birlikte iktidar yolunda, hep birlikte cesaretle" paylaşımında bulundu.
CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici de, "Partimizin 'İrade milletindir' kurultayında oyumuzu kullandık. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'in liderliginde, bu düzeni değiştirecek ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve milletini hakkettiği yarınlara hepbirlikte taşıyacağız" dedi.
BERKAY GEZGİN HAKKINDA SÜRPRİZ KARAR
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim kampanyasının sloganı olan 'Her Şey Çok Güzel Olacak' ifadesinin mimarı Berkay Gezgin, CHP'nin PM listesine alındı. Gezgin, İBB tutuklamalarını protesto ettikleri için tutuklanarak cezaevine gönderilen 301 genç arasında yer alıyor.
"BUGÜN TÜRKİYE'Yİ; SEÇİMDEN, RAKİBİNDEN, MİLLETTEN KORKAN BİR CUNTA YÖNETMEKTEDİR"
Yeniden CHP Genel Başkanı seçilen Özgür Özel kısaca, "Bugün Türkiye'yi seçimden, rakibinden, milletten korkan bir cunta yönetmektedir. Cumhurbaşkanı adayımızı içeride tutan dosyanın tamamının içi boştur. Bizler Ekrem başkanımıza da belediye başkanlarımıza da kefiliz. Ekrem İmamoğlu ile yarışmaktan korkuyorlar. Adayımızla, kadrolarımızla, cesaretimizle Türkiye'yi senden kurtarmaya hazırız Erdoğan. 13 Nisan'da Samsun'a çıkıyoruz. 19 Mayıs'ta İzmir'deyiz. Helalleşin arkadaşlar, kucaklaşın. Kalkın, kucaklaşın. Bu partiyi yarınlara taşıyacak olan sizin bu birlikteliğiniz. Hepinizi seviyorum. Bu parti birdir, bütündür ve size emanettir. İyi ki varsınız. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın onun kurucusu Cumhuriyet Halk Partisi, var olsun Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi. Eninde sonunda biz başaracağız, siz başaracaksınız. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Sağ olun, var olun" dedi.
Haber Merkezi