Patlıcandan acı bibere: Menteşe Pazarı'nın reçel kraliçesi

Patlıcandan acı bibere: Menteşe Pazarı'nın reçel kraliçesi

Muğla'nın Menteşe ilçesindeki Kapalı Pazaryeri'nde tezgâh açan Ebru Yaraş, alışılmışın çok dışında reçel çeşitleriyle hem göze hem damağa hitap ediyor. Patlıcandan acı bibere kadar 25 farklı ev yapımı reçel sunan Yaraş'ın tezgâhı, pazaryerinin en dikkat çeken noktalarından biri haline geldi.

48 yaşındaki Ebru Yaraş, "Mevsimi gelen her meyveden reçel yaparım" diyerek, geleneksel lezzetleri özgün dokunuşlarla buluşturuyor. Tamamen katkısız ve ev yapımı olan reçellerinde doğallık ve mevsimsellik ön planda tutuluyor.

Karpuz kabuğu, incir, patlıcan, acı biber gibi farklı malzemelerle hazırladığı reçeller vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle karşılanıyor. "Benim reçellerim sadece tatlı değil; mevsimin özünü taşıyor" diyen Yaraş, kavanozları da farklı boyutlarda sunuyor. Küçük kavanozlar 200 TL, büyük kavanozlar ise 350 TL'den alıcı buluyor.

Yılların emeği ve lezzet tutkusu ile her hafta tezgâhının başında olan Ebru Yaraş, pazarı ziyaret edenler için hem nostaljik hem de yenilikçi bir tat deneyimi sunuyor.

İHA

DİĞER HABERLER