Yatağan'da sıfır atık kütüphanesi açıldı

Millî Eğitim Bakanlığının koordinesinde başlatılan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" ve "Sıfır Atık" projeleri çerçevesinde, Yatağan Madenler Ortaokulunda tamamı öğretmenler ve öğrenciler tarafından eski sıralar ve atıl durumda olan malzemeler geri dönüştürülerek yapılan "Sıfır Atık Kütüphanesinin" açılışını İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay yaptı.

Haber Merkezi

"Sıfır Atık" projesi kapsamında oluşturulan okul kütüphanesinin açılışını gerçekleştirmek üzere İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Yatağan Madenler Ortaokulunu ziyaret etti. İl Müdürü Emre Çay okul bahçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Alemdar, Şube Müdürü Suat Ağı,  Okul Müdürü Harun Deniz Mutlu, öğretmenler ve öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı.

KURDELA ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE KESİLDİ

Okulda kullanılmayan sıralar, demir ve tahtalar, eski dolaplar, araba lastikleri, çeşitli eşyalar ve malzemelerin masa, kitaplık rafı, sandalye ve dekor eşyalarına dönüştürülmesiyle kullanıma uygun hale getirilen kütüphanenin açılış kurdelesini, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay ve İlçe Müdürü Osman Alemdar öğrencilerle birlikte kestiler.

SIFIR ATIK VE ENERJİ TASARRUFUNA DİKKAT ÇEKİYORUZ

Açılışın ardından kütüphanede incelemelerde bulunan İl Müdürü Çay, kütüphanenin yapımında görev alan öğretmen ve öğrencilerle kütüphane hakkında sohbet etti. Sıfır Atık Kütüphanesini tasarımını yapan okulun Teknoloji Tasarım Öğretmeni Fatma İmren, Görsel Sanatlar Öğretmeni Tülay Allı ile kütüphanenin yapımında görev alan 8. sınıf öğrencileri Mustafa Oturak, Muhammet Emin Kavuştuk ve Hasan Arda Şahin, 7. sınıf öğrencileri Furkan Kibar ve Samet Ören kütüphanenin yapım aşamaları hakkında İl Müdürü Çay 'a bilgi verdiler.

Her ilçemizde sıfır atığa dikkat çekmek adına atık malzemelerden birer kütüphane oluşturulduğunu belirten İl Müdürü Çay;  "Bakanlığımızın kütüphanesiz okul kalmayacak projesini çok kısa bir sürede tamamlayarak Muğla'da kütüphanesiz okul bırakmadık. Bunun yanında her ilçemizde sıfır atık, enerji tasarrufu ve ülke kaynaklarımızın doğru kullanılmasına dikkat çekmek ve öğrencilerimizde farkındalık oluşturmak için birer okulumuzda sıfır atık kütüphanesi yapmayı planladık. Madenler Ortaokulumuz da Yatağan ilçemizden seçilen okulumuzdu. Burada Fatma İmren ve Tülay Allı öğretmenlerimiz öğrencileriyle birlikte okuldaki atık malzemelerin hepsini değerlendirilip bu güzel kütüphaneyi hazırlamışlar. Kendilerini kutluyorum.  Aynı zamanda çevre dostu olan bu kütüphanemizde, öğrencilerimiz, hem okuma alışkanlığını ve hem de sıfır atık bilincini kazanacaklar. Emeği geçen, katkı sunan herkese teşekkür ediyorum." dedi. 

BİLİM KORİDORU GEZİLDİ

Kütüphane açılışının ardından okulda oluşturulan bilim koridorunda, sıfır atık kapsamında öğrenciler tarafından tasarlanan maket ev sergisini gezen İl Müdürü Emre ÇAY, sınıfları ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Daha sonra öğretmenler odasında öğretmenlerle bir araya gelen İl Müdürü Emre Çay, yarıyıl tatili öncesinde öğretmenlerle sohbet ederek eğitim öğretimde ilk yarıyılın genel değerlendirmesini yaptılar.

Ziyaret toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

 

DİĞER HABERLER