2023 GENEL SEÇİMLERİNE GİDERKEN !?

 

               2023 GENEL SEÇİMLERİNE GİDERKEN !?

Bugüne kadar, çoğu insanımızın 'Kader Seçimi' diye niteledikleri 2023 Genel Seçimleri için çok şeyler söylendi!.. Kimisi bu seçimlerin, uyduruk bir savaş çıkartılarak erteleneceğini söyledi. Kimisi, bu seçimlerde büyük hile yapılacağını, muhalefet partilerinin mutlaka 'Parmak Boyası' şartı istemeleri konusunda uyardı. Kimisi, sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaten iki dönem seçildiğini, üçüncü defa aday olamayacağını, bunun Anayasamıza aykırı olduğunu haykırdı!.. Kimisi, seçim öncesi birçok Vali, Kaymakam, Hâkim ve Savcı'nın görev yerlerini değiştirip, iktidarın hileli bir seçim hazırlığı içinde olduğunu anlattı!.. Kimisi de, milyonlarca mültecinin vatandaşlığa kabul edilip, oy kullandıracaklarını iddia etti.

Evet, bu söylem ve iddialar her gün basında, TV haberlerinde yer aldı, günlerce yorumları yapıldı. Ama ilk defa, kesin ve net biçimdeki bir uyarı, Eski Meclis Başkanlarından, merhum Süleyman Demirel'in en sadık mesai arkadaşı olan sayın Hüsamettin Cindoruk'tan geldi!.. 12 Aralık 2022 tarihinde Cumhuriyet Gazetesi muhabiri İklim Öngel'e bir röportaj veren sayın Hüsamettin Cindoruk, net bir şekilde şöyle demiş: "Tarikatların ve iktidarın hedefinin, bir 'Şerî Devlet' kurmak olduğu anlaşılıyor. Yürürlükteki Anayasamız yerine 'Şerî Bir Anayasa' isteniyor. Bu seçimi yine şeriat yanlıları kazanırsa, ülkemiz sıkıntıya girer!.. Bu 2023 seçimleri de bunun bir referandumu gibi olacak!.. AKP tam 20 yıldır bu ülkeye zarar veriyor!" demiş, iyi mi?.

Bu sözlerine iktidar ve onun destekçileri tarafından nasıl tepkiler verilecek bilemiyoruz ama, önümüzdeki günlerin tartışıldığı tek konu olacağı kesin gibi görünüyor!?

Sahi, muhalefet şu meşhur 'Parmak Boyası' konusunu ne diye gündeme getirmiyor acaba? Kendilerine aşırı güvenleri i var, yoksa böyle bir hile yapılacağına inanmıyorlar mı? Ya şu mültecilerden 'Vatandaş' yapılanların tam sayısı ne kadar bilen var mı? Muhalefet bunu da araştırıyor mu? Kilis ve Hatay dolaylarındaki mülteci nüfusun, kendi Türk nüfusumuzu geçtiği, yapılacak bir seçimde onların adaylarının Belediye Başkanı, Milletvekili, Muhtar seçilebileceği tartışmaları ne kadar doğru acaba? Buraların sokaklarındaki 'Arapça Tabelâlara' baktıkça, iddiaların pek de boşuna olmadığı görülüyor da.

Geçmişte bizim burada da ilginç bir seçim sonucu olmuştu: Yatağan İlçemizin 'Madenler Köyü'nden tam üç tane 'Muhtar Adayı' çıkmış, birbirleriyle kıyasıya mücadele ederlerken, bu köyün 'Elekçi Mahallesi' seçmenleri de bu üç adaydan birilerini destekliyormuş gibi yaptılar, bu çekişmeyi daha da alevlendirdiler!.. Seçim günü gelince, bu üç Madenler adayları çekişirken, 'Elekçi Mahallesi' kendilerinden bir Muhtar adayı çıkardılar ve seçimi kazanarak, yüz yıllık Madenler Köyü, Muhtarlığı Elekçi Mahallesi'ne kaptırdılar, iyi mi? Umarım bu örnek, bizim uykudaki muhalefet partilerine bir uyarı olur da, ellerini çabuk tutarlar!..

Efendim, her siyasi seçim bir yarıştır, kesin kuralları olmayan bir maç gibidir!.. Karşınızdakinin adımlarını takip edemezseniz, ne düşündüğünü tahmin edemezseniz, tıpkı 'Satranç' oyunundaki gibi 'MAT' oluverir, kendinizi de güldürürsünüz!.. Onun için daima çok çalışacak, her adımınızı dikkatli atıp, her hamlenizi akılcı ve dürüstçe yapacak, hem kendinize ve hem de size güvenenlerin çabalarını boşa çıkarmayacaksınız!.. Tüm seçimler, tıpkı maçlar gibi ancak böyle kazanılır çünkü!..

Neyse, büyüklerimizin siyasi işlerine daha fazla burnumuzu sokmadan, en iyisi bugün de bizim deli Orhan Veli'nin "Efkârlanırım" şiiriyle yazımızı bitirelim:

"Mektup alır, efkârlanırım/ Rakı içer efkârlanırım/ Yola çıkar, efkârlanırım/ Ne olacak bunun sonu, bilmem/ 'Kâzım'ım' türküsünü söylerler/ Üsküdar'da/ Efkârlanırım!.."    Sakin KOŞAR.

YAZARIN DİĞER YAZILARI