2024'TE, 'YENİ YIL' ÖNGÖRÜLERİ !?

 

                 2024'TE, 'YENİ YIL' ÖNGÖRÜLERİ !?

Sizleri bilemem, ama ben ihtiyar dallama yazarınız yeni yılda "74. Yaşımı" kutlayacağım!.. Yani, şunun şurasında daha 70-80 sene daha yeni yaşımı kutlayacağımı farz edersek, gelecek yıl yarım ömrümüzü tamamlamış olacağız inşallah, sanırım bunun sizce bir mahzuru yoktur?

Efendim; bilirsiniz ki bendeniz, her yıl Aralık ayı ortalarında bu konuyu hep gündeme getirir, gelecekle ilgili acizane fikirlerimi sizlerle paylaşırım!.. Hani Fransız hekim ve kâhin Nostradamus ve Bulgar Baba Vanga (Aslında kör bir kadındır da, namı böyledir) kadar olmasa da, biz de bazı olacakları görebiliyor, görmeye de devam ediyoruz!.. İnanmayanlar olursa da, yazı yazdığım gazetelerin arşivlerine bir baksınlar, her Aralık ayında yazdıklarım doğru çıkmış mı, kendi gözleriyle bir görsünler derim...

Şimdi fazla lâfa gerek duymadan, 2024 Yılı yurt ve dünya kehanetlerimize bir bakalım:

---Yeni yılla birlikte, şu insanlığın yeni icadı olan "Yapay Zekâ" robotları bütün dünya insanlarının ortak derdi olmaya başlayacak!.. Avrupa Birliği (AB)'nin, 2030 yılına kadar geliştirmek için Yapay Zekâya '200 Milyar Euro' ayırdığını biliyor musunuz? Yapılan bu robotlar, kısa sürede tüm ülkelerde işsizliği hızla arttıracak, kötü niyetlilerin elinde siyasi rezaletlerde, ekonomide, suikastlarda ve hatta savaşlarda kullanılmaya başlanacak!..

---Rusya ile Ukrayna, İsrail ile Filistin savaşları yanında, silâh üreticisi ülkelerin kışkırtmaları ile 'Ortadoğu ve Uzakdoğu' ülkelerinin bazılarında da yeni savaşlar çıkartacaklar!?

---ABD'de Başkan Donald Trump'tan sonra, Başkan Joe Biden'in de özellikle uyuşturucu müptelâsı ve sapık oğlu yüzünden mahkemelerle başı derde girecek!.. Rusya lideri Vladimir Putin'in sağlık sorunları iyice ortaya çıkacak, Kuzey Kore ile Japonya, Kim Jong-un'un yeni füze denemeleri yüzünden savaşın eşiğine gelecekler!..

---Depremler dünyanın dört bir yanında küçüklü-büyüklü devam edecek, ilk günlerde her şeyi yapacaklarını söyleyenler, birkaç hafta sonra yine sözlerini unutup, yeni deprem söylentileriyle sadece boş lâflar ederek halkları kandırmayı sürdürecekler...

---Önümüzdeki yıllarda uyuşturucu yapımı ve satışı korkunç boyutlara ulaşacak, çok sürpriz isimler bu işin arkasından ortaya çıktıkça şaşırmaya yine devam edeceğiz!..

---Küresel ısınma, susuzluk ve yağışların azlığı önümüzdeki yıllarda da devam edecek, 'Çevreciler' ile onların dediklerini yapmayan ülkelerin Yöneticileri çok ciddi boyutlarda karşı karşıya gelecekler, sonuçta haklı çıkanlar Çevreciler olacaklar...

---Ülkemizde yeni yılda 'Dolandırıcılık' ve kolay yoldan köşeyi dönme arzusundakiler yeni yöntemlerle karşımıza çıkacak, birçok vatandaş yine kandırılmaya ve 'yolunmaya' devam edecekler!.. Bilirsiniz, fabrikalar bile ham maddenin bol olduğu yerlere kurulur ya?..

---Yeni yılın ikinci yarısında, yeni kiraları ödeyemeyen ve artık konut da alamayan birçok kişi, uygun yerlere kuracakları çadırlarda ve ağaç evlerde (Bungalovlarda), tıpkı depremzedeler gibi yaşamaya başlayacaklar!..

---Mart-2024 Yerel Seçimleri sonrasında çoğu partilerde karışıklıklar çıkacak, istifalar ve partilerin milletvekili sayılarında değişimler görülecek? Seçim sonrası yağacak zamlarla, 'askıda ekmek' ve çöpte yiyecek arayan kuyruklar çok uzayacak!.. Birçok çiftçi, tohum-gübre-mazot-ilâç zamları yüzünden, ekip-biçmekten vazgeçip, hayvan çiftliklerini kapatacaklar, kırmızı et fiyatları Bin TL'yi aşacak!..

---Yılın ikinci yarısından sonra, büyük şehirlerde üniversitede okuyan köy ve kasaba çocukları masrafları karşılamamaktan ailelerinin yanlarına hızla dönecekler!..

---Yeni yılda "Fosil Yakıtla Enerji Üretimine" aşırı tepkiler oluşacak, 'Güneş Enerjisi' öncelikle gündeme gelecek, Çevreciler bu iş için yoğun çaba sarf etmeye başlayacaklar!..

Daha birçok öngörümüz var da, bunları da gelecek yazılarda yer vermeye devam edeceğiz, çünkü bize ayrılan arsa bitti, hadi hepinize yine de iyi yıllar!..                  Sakin KOŞAR...

YAZARIN DİĞER YAZILARI