Bellek Mekan Arasta Paneli gerçekleştirildi

 

Bellek Mekan Arasta Paneli gerçekleştirildi

MUTSO, Metinbilim Enstitüsü Derneği ve Türkiye Yazarlar Birliği işbirliğiyle Bellek Mekan Olarak Arasta Paneli düzenlendi.

Haber Merkezi

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), Metinbilim Enstitüsü Derneği ve Türkiye Yazarlar Birliği işbirliğiyle düzenlenen Bellek Mekan Olarak Arasta Paneli 2 Aralık Cumartesi günü Konakaltı Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Namık Açıkgöz'ün moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oktay Yivli, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Metin Menekşe, önceki dönem MUTSO Meclis Başkanlarından Arasta esnafı Hilmi Giresun ve Arasta esnafı İnşaat Mühendisi Mehmet Şahbaz konuşmacı olarak yer aldı.

Panelde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ömer Bolat, MUTSO Meclis Başkanı H. Koray Özcan, Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Başkan Yardımcıları Ferudun Öztürk ve Mehmet Çahan, Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Öcal, Meclis Üyesi Gürkan Tetik, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Muğla İcra Komitesi Başkanı Berke Altınsoy, MUTSO Otomotiv ve Akaryakıt Komite Başkanı Tarık Şahin başta olmak üzere akademisyenler ve vatandaşlar katılım sağladı.

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş şunları kaydetti: "Arasta, tarihi, kimliği ve dokusuyla ilimiz için değerli bir lokasyon. Özellikle ifade etmek istiyorum ki Arasta, Türkiye'de en iyi korunmuş kentsel sit alanları içerisinde yer alıyor. Buranın korunması son derece önemli ancak korunurken en önemli detay sürdürülebilirlik. Bölgenin sosyal, kültürel, ekonomik ve tarihi doğasını bozmadan korumak, geliştirmek istiyoruz. Burada yaptığımız faaliyetlerde bu ilkeyi gözetiyoruz. İstiyoruz ki Arasta'da Muğla kültürünü yaşatmak ve gastronomiyi ön plana çıkartmak amacıyla bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Düğün Yemekleri Festivalinin en önemli paydaşları arasında yer alıyoruz. Ayda bir açtığımız Slow Food pazarımızla, Arasta'nın ticari hayattaki tarihine selam gönderiyoruz. Muğla'da yıllarca ticaretin kalbi olan Arasta'nın hayatta kalması için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ancak bu sorumluluğu tek başına bir kurumun yada zümrenin üstlenmesi çözüm değil. Çözüm için kurumların, esnafın ve halkın kolektif bir çalışma yürütmesi gerekiyor. Bu kapsamda bugün burada yapılacak katkıları son derece önemsiyoruz."

Açılış konuşmasının ardından, panelistler, tarihi Arasta'nın bellekte kalan hatıraları, önemi ve değerine ilişkin sunumlarını gerçekleştirdi.

 

 

 

 

 

DİĞER HABERLER