Çevre yolunda tomruk yüklü TIR'da yangın paniği
Muğla Menteşe çevre yolunda seyir halindeyken tomruk yüklü bir TIR'ın dorse lastiklerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi sayesinde tomruklara ve çevreye sıçramadan kontrol altına alındı.
Mustafa Altar Zeyhan
Edinilen bilgiye göre, 17 Aralık Çarşamba günü akşam saatlerinde 45 YB 9496 dorse plakalı TIR'ın lastiklerinden dumanların yükseldiğini fark eden sürücü, olası bir facianın önüne geçmek için aracı dorseden ayırarak güvenli bir mesafeye çekti. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirilmesi üzerine olay yerine trafik ekipleri ile Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri sevk edildi.
TIR'ın dorsesinde başlayan yangın, itfaiyenin hızlı ve etkili müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Yangının tomruklara ve çevreye yayılması engellenirken, ekipler yanan bölgelerde soğutma çalışması gerçekleştirdi.
Yangın nedeniyle çevre yolunda trafik kısa süreliğine tek şeritten sağlandı. Yangının tamamen söndürülmesinin ardından yol yeniden trafiğe açıldı.