Cumhur Uzun: "Vatandaş lehine verdiğimiz tüm teklifler AKP ve MHP tarafından reddedildi"

Cumhur Uzun: "Vatandaş lehine verdiğimiz tüm teklifler AKP ve MHP tarafından reddedildi"

CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, "İktidar sayısal üstünlüğüne dayanarak muhalefetten gelen tüm teklif ve çözüm önerilerini reddediyor. Vatandaş lehine teklif ettiğimiz neredeyse tüm önergeler reddedildi. Kanun tekliflerimiz komisyon gündemine dahi alınmazken, soru önergelerimize yanıt ya iki satır cevapla geliyor ya da hiç cevaplanmıyor. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında sözüm ona 'Sivil ve kapsayıcı anayasa yapmak istiyoruz' diyen iktidar muhalefeti yok sayarak yol almaya çalışıyor" dedi.

Haber Merkezi

CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, iktidarın muhalefet tarafından Meclis'te verdiği önergelerin reddedilmesine ilişkin basın açıklaması yaptı. Uzun'un açıklaması şöyle:

"İktidar sayısal üstünlüğüne dayanarak muhalefetten gelen tüm teklif ve çözüm önerilerini reddediyor. Vatandaş lehine teklif ettiğimiz neredeyse tüm önergeler reddedildi. Kanun tekliflerimiz komisyon gündemine dahi alınmazken soru önergelerimize yanıt ya iki satır cevapla geliyor ya da hiç cevaplanmıyor. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında sözüm ona 'Sivil ve kapsayıcı anayasa yapmak istiyoruz' diyen iktidar muhalefeti yok sayarak yol almaya çalışıyor.

Sadece son bir ayda Plan Bütçe Komisyonunda ve TBMM Genel Kurulunda; Burslardan, çiftçilerimizin sorunlarına, bayram ikramiyesinden, üniversite öğrencilerimizin, akademisyenlerimizin ve öğretmenlerimizin sorunlarının çözülmesine, nadir hastalıklardan yaşlılarımıza kadar hangi konuda ne önerdiysek reddedildi. İktidar ve ortağı sorunları görmezden gelmeye devam ediyor. Anlaşılan o ki iktidar sahipleri; Can Atalay ve yargı krizinin çözülmesini, Hrant Dink ve Tahir Elçi cinayetlerinin aydınlatılmasını, yolsuzlukla mücadele edilmesini, beyin göçünün durdurulmasını, depremin yaralarının sarılmasını, engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözülmesini, kadına yönelik şiddetin ele alınmasını istemiyor. İktidarın Türkiye Yüzyılı diye çıktığı yolculukta muhalefetin ve vatandaşların haklı taleplerine yer yok. Zamdan, vergiden ve halkımızı kutuplaştırmaktan başka hiçbir gündemi olmayan iktidar, ilk yüzyılımızın son 21 yılını heba etti. Ülkemizi her alanda geriye götüren AKP iktidarı hiçbir sorunun çözümünü ortak akılda aramadı. Muhalefetin akılcı çözüm önerilerine kulak tıkayan iktidar, ikinci yüzyılımızı da heba etme peşinde. Buna izin vermeyeceğiz."

 

DİĞER HABERLER